Beköszöntött a footgolf tél

Vasárnap rendezik a téli bajnokság első fordulóját, ami sok újítást tartalmaz a tavalyihoz képest. Hogy mást ne mondjunk, az International Winter Footgolf Tour (IWFT) során Szlovákiában és Ausztriában is rendeznek fordulókat.

Második alkalommal indul útjára a téli bajnokság, új néven, új helyszínekkel, vélhetően egyre több játékosnak lehetőséget teremtve a játékra a hivatalos szezon befejezését követően, az úgynevezett uborkaszezonban.

− Az egy évvel ezelőtti, Kisorosziban rendezett nemzetközi verseny mutatott rá, nem tehetjük meg, hogy novembertől márciusig nem rendezünk rangos versenyeket Ez ugyanis az eredményesség rovására megy. Ráadásul közeledett a januári világbajnokság, amire egy jó felkészülési lehetőséget teremtett – elevenítette fel nem is olyan rég egy interjúban a magyar szövetség elnökségi tagja, Hinora Ferenc, honnan is indult a kezdeményezés, ami az ő ötlete és támogatása alapján valósult meg tavaly télen. – Ki vagyunk szolgáltatva az időjárásnak, hiszen szabadtéri sportágat űzünk, de tavasztól őszig is akadnak extrém körülmények között rendezett versenyek, azaz ez egy nagyon jó felkészülési lehetőség a mieink számára. Azon országok közé tartozunk ebben a térségben, akiknek össze kell fogniuk, hogy a jobb körülményekkel bíró nemzetekkel felvehessük a versenyt. Nem kizárt, hogy tovább bővülünk majd a közép-európai régióban, de egyelőre ez a három ország vesz részt rendezőként a téli bajnokságban. Átalakítjuk a kategóriákat is, az abszolút kategória első három helyét, míg a női, junior (16 éves korig), 40 év feletti, 50 év feletti, férfi (16-40 éves korig) és újonc kategóriák első helyezettjeit díjazzuk fordulónként.

A téli bajnokságban nem lesznek scorerek, a nemzetközi versenyeken sem alkalmazzák őket, marshall viszont lesz. A végelszámolásnál mind a nyolc forduló eredménye számít. Amennyiben az időjárási körülmények miatt egy forduló elmarad, azt a versenynaptár zsúfoltsága miatt nem pótolják.

A péntek éjféli regisztrációs határidő előtt 51-en (harmincnál több magyar) jelentkeztek az első fordulóra, amit vasárnap a szlovákiai Malackán rendeznek. Ez azt jelenti, száz pontot ér majd a győzelem. A magyar ranglistába is beszámító sorozat első köre így minden bizonnyal 0,5-ös szorzóval számít majd be.

Regisztráció és egyéb információ

1. FORDULÓ FACEBOOK ESEMÉNYE

Játékosok száma alapján így számítják át a pontokat fordulónként:

36-54 játékos: 100 pont a győzelemért

55-72 játékos: 150

73-90 játékos: 200

91-nél több játékos: 250

Magyar ranglista szorzó:

100 pontos verseny: 0.5-ös szorzó

150: 0,8-as szorzó

200: 1-es szorzó

250: 1-es szorzó

Íme, a vasárnapi startlista:

international-winter-footgolf-tour-2016-2017-startlist-stage-1-1