Kuipers ötödször nyert a Touron!

A European Footgolf Tour 2016-os kiírásának tizennegyedik fordulóját a holland Jim Kuipers nyerte. A németországi St. Leon-Rot golfpályáján rendezett viadalon több mint százan álltak rajthoz, a végső elsőségre hajtó Kuipers és a francia Alexandre Richer közül előbbinek ment jobban, még izgalmasabbá téve a hajrát.

Tizennégy forduló telt el a világ legrangosabb sorozatának idei kiírásából, ebből ötször a holland Jim Kuipers bizonyult a legjobbnak. A hétvégén Németországban is igazolta klasszisát, második napi pályacsúcsával (a kijelölt rúgásszámnál tízzel jobbat rúgott) mindenkit megelőzött, közte nagy riválisát, az eddigi ranglistavezető és a szombati, első nap után még élen álló Alexandre Richert is.

A második helyen a holtversenyben végző, dán Steffen Bjorn Andersen és a belga David Aerts közül a skandinávé lett az ezüstérem, miután megnyerte a szétlövést. A csapatversenyt Hollandia nyerte.

A négy magyar induló közül mindenki a mezőny első felében végzett, Lengyel Béla (FTC Footgolf) 21., Tajtyi Róbert (BFGT) 42., Molnár Arnold (Nimród) 47., Podusil György (BFGT) 48. lett. Utóbbi a szenior kategória hetedik helyét is megszerezte.

Az EFT Portugáliában folytatódik, mielőtt a záró fordulóra, Marokkóba látogatna.

EREDMÉNYEK

EFT ÁLLÁS