Fair play díjat kapott a magyar játékos

A legutóbb EFT forduló alkalmával fair play díjjal jutalmazták Tajtyi Róbertet, aki az első nap után jelezte, eggyel kevesebb rúgást írtak be neki, és ezzel jogosulatlan előnyhöz jutna. A német szervezők felismerték ennek fontosságát, és a vasárnapi díjátadón kiemelték a sportszerű tettet.

A bő egy héttel ezelőtti történést most publikálta a European Footgolf Tour honlapja. A németországi, EFT fordulóban Tajtyi Róbert (BFGT) az első napot követő vacsoránál vette észre, eggyel kevesebb lövést írtak be neki. Azonnal szólt a szervezőknek.

– Épp ettünk, mikor megláttam a hibát. Egyértelmű volt, hogy szólok. Minden versenyen nyerni akarok, de nem mindenáron – nyilatkozta, hozzátéve, szerinte ez a normális felfogás. – Könnyebb volt a lelkiismeretem, mintha a hibás eredménnyel kellett volna pályára lépnem vasárnap. Megtehettem volna, hogy nem szólok, senki sem vette volna észre. A legjobb érzés az volt, hogy a honfitársaim, akiknek elsőként jeleztem a tévedést, egyetértettek velem, és megerősítettek benne, ez a helyes lépés. Mindannyian tudjuk, vannak olyan játékosok, akik szeretnek trükközni, javítani az eredményeiken a score kártyán. Remélem, világos mindenkinek, hogy ez egy játék szabályokkal, és a legjobb módja az ilyen hibák elkerülésének, ha minden szakasz után a játékosok minden eredményt egyeztetnek.

A német szövetség hálás volt a magyar játékos őszinteségéért, és a vasárnapi díjátadót azzal kezdték, hogy a magyar játékost fair play díjban részesítették.