Magyar győzelem és rekordmezőny Surányban

Bacskai Bence pályacsúcsot döntve nyerte az International Winter Footgolf Tour (IWFT) harmadik állomását a szlovákiai Surányban.

Fantasztikus minőségű pálya és a legutóbbi balatongyörökihez hasonlóan kedvező időjárás, napsütés és szélcsend várta a játékosokat a téli bajnokság aktuális fordulójában a Surány Airport Golf Clubban, ahol az idei eddigi legnépesebb mezőny gyűlt össze a 71 footgolfosnak köszönhetően. Érdekesség, még a klub tulajdonosa is pályára lépett.

A shotgun rendszerben bonyolított versenyt Bacskai Bence (Hole Hunters) nyerte, a kijelölt rúgásszámnál (par 72) tizenöttel jobbat rúgva, amivel megdöntötte a korábbi pályacsúcsot. Tomas Bartko (Footgolf Senec) -11-es eredménnyel második lett, míg Podusil György (BFGT) odaért a harmadik helyre -10-es eredményével.

A hölgyeknél Nagy Niki (FTC Footgolf), a junioroknál Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy), a negyven év felettieknél Podusil György, az ötven év felettieknél Lukács Attila nyert, a csapatversenyben az FG Senec diadalmaskodott.

Két hole in one is született vasárnap, Papp Péter (BFGT) és Cyril Dolinsky (FG Bratislava) is képes volt egy lövésből teljesíteni egy szakaszt.