Ötödik lett Podusil György a Tour záróversenyén

A három napon át tartó Grand Final elnevezésű versenyen, azaz a European Footgolf Tour (EFT) 2016-os kiírásának utolsó állomásán a BFGT játékosa két nap után még vezetett, végül az előkelő ötödik helyen zárt, egyúttal bezsebelte a szenior kategória aranyérmét. A marokkói versenyt az angol Ben Clarke nyerte, míg Európa legjobbját idén Jim Kuipersnek hívják.

A marokkói Marrákesben rendezett utolsó idei EFT állomás volt hivatott dönteni arról, az addigi éllovas, holland Jim Kuipers vagy a francia Alexandre Richer nyeri a 2016-os kiírást. A pénteki és a szombati játéknapot követően is Podusil György (BFGT, a képen jobbra) neve szerepelt az első helyen, miután pénteken a sorozat 2014-es győzteséről, David Mancinóról elnevezett pályán nyerni tudott, majd szombaton, a 2015-ös elsőről, a szintén svájci Lionel Jacot-ról elkeresztelt, tizennyolc szakaszos pályán is remekelt és megtartotta előnyét a nyarat idéző melegben. Vasárnap ugyan többen megelőzték, így is az előkelő ötödik helyen zárt holtversenyben a svájci Frederic Simoes-szal. A szétlövésben a magyar koncentrált jobban és végül három szakasz után bezsebelte az ötödik helyet, egyúttal a szenior kategóriát is megnyerte.

A Grand Finalt végül a brit Ben Clarke (a képen balra) nyerte, megelőzve Kuiperst és a korábbi argentin válogatott labdarúgót, Fabián Ayalát, aki első nemzetközi footgolf megmérettetésén rögtön érmesként zárt.

Mivel az üldöző Richer nem tudta megelőzni Kuiperst Afrikában, ezért a holland örülhetett a végelszámolásnál és nyerte meg az idei kiírást, megelőzve a franciát és Clarke-ot.  Marokkóban Anglia, Hollandia, Argentína volt a sorrend a csapatversenyben, összesítésben idén a hollandok nyertek a tavaly első angolokat és franciákat megelőzve. Magyarország a hetedik helyen fejezte be az EFT-t.

EREDMÉNYEK

EFT VÉGEREDMÉNY