Magyar győzelem a csapatdöntőn

A szlovákiai Nagysurányban rendezték az International Winter Footgolf Tour (IWFT) csapatdöntőjét. Az alapszakasz legjobb nyolc klubja egyenes kieséses rendszerben döntött a bajnoki címről. Az első nemzetközi téli bajnok a tavalyi magyar bajnok BFGT lett.

Vasárnap bonyolították az első ízben kiírt téli nemzetközi torna csapatdöntőjét az alapszakasz nyolc legjobb együttesével a nagysurányi Airport Golf Club pályáján. A negyeddöntőkben az alapszakasz során előrébb végzők mind hozták a papírformát és a mögöttük állókat búcsúztatták is. Azaz a Senec, a BFGT, az Outsiders és a Ferencváros is kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Az alapszakaszt nyerő szenciek tartották jó formájukat, és hole-in-one-okat is rúgva 19-1-es győzelmet arattak a Fradi felett. A másik ágon a BFGT kiélezett csatában, 8-7-re nyert az Outsiders ellen.

A bronzérem így az FTC és az Outsiders között dőlt el, ahol utóbbi 13-8-as sikerrel kaparintotta meg a harmadik pozíciót.

A fináléban az alapszakasz két legjobbja találkozott. A magyar bajnok BFGT végül 7-3-ra, az utolsó szakaszon örömjátékkal zsebelte be az IWFT bajnoki címét, míg a Senec ezüstéremmel térhetett haza. A bajnokcsapat vasárnapi kerete: Balázsi Csaba, Czirbus Tamás, Papp Péter, Podusil György és Tajtyi Róbert.

DSC_0254

A negyeddöntő vesztesei számára sem ért véget a verseny, hiszen a téli bajnokság csapatdöntőjében az 5.-8. helyért is játszottak. Az alsóházi elődöntőben a Hole Huntersnek és a Royalnak jött ki jobban lépés a Spartak Trnava, illetve az EMFGSE ellen, így előbbiek az ötödik, utóbbiak a hetedik helyért mérkőzhettek.

Az ötödik helyért a Hole Hunters és a Royal csapott össze egymással, ami előbbi sikerét hozta. A hetedik pozíciót az EMFGSE szerezte meg, miután a Spartak Trnava ellen 16-5-re diadalmaskodott.

A negyeddöntőket 18, az elődöntőket és a helyosztókat 9 szakaszra játszották.

bfgt

A FOB után a tél bajnoka is a BFGT

Negyeddöntő:

FG Senec – Spartak Trnava: 32-12

FTC Footgolf – Hole Hunters: 29-17

Outsiders – Royal: 21-16

BFGT – EMFGSE: 34-11

Elődöntő:

FG Senec – FTC Footgolf: 19-1

Outsiders – BFGT: 7-8

3. helyért:

FTC Footgolf – Outsiders: 8-13

Döntő:

FG Senec – BFGT: 3-7

Alsóházi elődöntő:

Spartak Trnava – Hole Hunters: 8-16

Royal – EMFGSE: 15-8

5. helyért:

Hole Hunters – Royal: 13-7

7. helyért:

Spartak Trnava – EMFGSE: 5-16

AZ EGYÉNI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE