Közel száz versenyzővel kezdődik a Footgolf Országos Bajnokság

Vasárnap délelőtt, a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete (korábbi Puskás) pályáján rajtol a Footgolf Országos Bajnokság 2017-es versenysorozata. A Szil Coop Footgolf Versenyre 96-an regisztráltak. Figyelem, szombatról vasárnapra óraátállítás lesz!

16473062_786112178205512_1309128288458976766_n

Vasárnap indul a nyolc állomásból álló FOB 2017-es versenyszezonja. A legfontosabb változások tavalyhoz képest, hogy az összes versenyen szerzett pontok számítanak a végelszámolásnál. Idén már csak a szövetség alá tartozó klubok játékosai vehetnek részt a bajnokságban, ezáltal alaposan átalakultak az egyesületek játékoskeretei. Minden FOB-verseny a World Tour része, egyúttal ezek az eredmények beleszámítanak a világranglistába is azoknak, akik regisztráltak rá. Az abszolút kategória mellett férfi, női, junior, 40+, 50+ és újonc kategóriában versenyeznek a játékosok. A csapatverseny döntőjét a nyolcfordulós alapszakasz után rendezik a legjobbak részvételével.

A bajnokságról minden további információ ITT található.

Az első fordulóban a golf klubban nem lehet kártyával fizetni!

Az első forduló startlistája:

FOB 2017 STARTLISTA SZIL COOP FOOTGOLF VERSENY 2017.03.26 MAGYAR GOLF CLUB JPG

Ahogy azt korábban jeleztük, az idei Footgolf Országos Bajnokságon való indulás komolyabb feltételeket támaszt mind a klubok, mind a játékosok felé. Éppen ezért komoly játékosmozgás ment végbe az elmúlt hetekben, és az egyesületek is átalakultak, egybeolvadtak vagy megszűntek.

A Royal az Issimo után az MTDSC-vel is egyesült, míg a Happy Company és az Evergreen megszűnt, a Nimród játékosai idén az újjászerveződő Milan színeiben versenyeznek. Ez utóbbi vezetője az Evergreen alapítója, Kuts Zoltán lett. A Hole For One mostantól TSC Hole For One néven indul, és debütál a Kastélydombi SE. Örömteli, hogy a csapatok odafigyelnek az utánpótlásra, és junior, női és újonc kategóriában is indítanak versenyzőket.

Átigazolási körkép (az első forduló nevezései alapján, még változhat)

Outsiders

Távozott: Érchegyi Csaba, Kocsis Sándor (mindkettő BFGT), Simonyi Gábor (FTC)

FTC Footgolf

Érkezett: Lichtner Zsolt (MTDSC), Erős Gergely (Hole for One), Rigó Zsolt, Juhász Zoltán, Vajda Gábor (Happy Company), Simonyi Gábor (Outsiders), Mayer Zoltán, Szendrődi Gyula, Bérczes Katalin (mind újonc)

BFGT

Érkezett: Érchegyi Csaba és Kocsis Sándor (Outsiders)

MTDSC

Megszűnt

Hole Hunters

Érkezett: Nagy Vivien, Dreilinger Andrea

EMFGSE

Érkezett: Kiss Gyula, Széll Csaba, Bottlik Imre, Horváth Péter, Sohonyai Péter, Horváth Bence (újonc), Kovács János

Royal Footgolf Club

Érkezett: Badó Szilárd, Szinte András, Renczés Gábor, Balogh Tibor, Erdélyi Nóra (mind MTDSC), Badó Máté, Fogarasi Gergely, Steigler Ferenc, Vígh Péter (mind újonc)

TSC Hole For One

Érkezett: Zakar János (újonc)

Evergreen

Megszűnt

Milan Footgolf Egyesület

Érkezett: Kuts Zoltán, Schneider Ferenc, Schneider Soma, Bölcsföldi Ágnes (mind Evergreen), Tóth György (MTDSC), Molnár Arnold, Nagy Gábor, Kalics József (mind Nimród)

Happy Company

Megszűnt

Nimród Footgolf Egyesület

Bejegyzés alatt

Kastélydombi SE

Neveztek az első fordulóra: Sipőcz Béla, ifj. Sipőcz Béla, Sipőcz Artúr, Lantos Attila, Farkas Antal, Farkas Martin, Karvasz Sándor