Balázsi Csaba hetedik, Magyarország negyedik a spanyol nyitányon

Holland győzelemmel indult a nemzetközi footgolf szezon. A European Footgolf Tour (EFT) 2017-es első versenyét a spanyolországi Malagában, a Cerrado del Aguila Golf Clubban rendezték, ahol Simon Wetzel 2014 után tudott ismét EFT-versenyt nyerni. Három magyar is a legjobb húszban végzett.

Simon Wetzel (fotó: Darya)

Simon Wetzel (fotó: Darya)

Közel száz versenyző állt rajthoz a nyílt spanyol versenyen, ami FIFG 100 pontos viadalnak számított. A kétnapos megmérettetésen a holland Simon Wetzel a kijelölt rúgásszámnál (par) 21-gyel (!) jobbat teljesítve nyert, megelőzve honfitársát, Björn Bulkot. Érdekesség, hogy a két németalföldi egyaránt 2014-ben nyert utoljára Tour-állomáson, Belgiiumban, illetve Hollandiában. A harmadik helyen négyes holtverseny alakult ki, ami után szétlövéssel döntötték el a bronzérem sorsát. Ezt a svájci Julien Babel kaparintotta meg.

A legjobb magyar Balázsi Csaba (BFGT) lett, aki a hetedik helyen zárt, valamint a negyvenöt éven felettiek kategóriájában a második helyen végzett. Lengyel Béla (FTC Footgolf) a 14., Papp Péter (BFGT)  a 19. pozícióban fejezte be a versenyt. A magyar csapat a hollandok, britek és svájciak mögött a negyedik helyen zárt.

Életem legjobb játéka volt − összegzett a hétvége legjobb magyarja. − Mondom ezt úgy is, hogy a végén, három lyukkal a vége előtt én rontottam el, hogy most nem dobogósként nyilatkozom. Az első nappal maximálisan elégedett lehetek, a másodikban pedig a későbbi második, Björn Bulkkal mentem, akitől rengeteget tanultam ennyi idő alatt, ugyanis a játékán tényleg látszik, hogy nem a nagy rúgás érvényesül, hanem az észjáték. Kiegyensúlyozott voltam a hétvégén, és nagyon jólesett, hogy a csapattársaim és a többi magyar drukkolt a végjátékban. A hetedik helyet ráadásul szétlövés után szereztem meg az ír Cathal Jenkinson ellen. A szenior első helyem pedig szokás szerint egy rúgáson múlt.

EREDMÉNYEK