Eredményes szomszédolás

Az osztrák bajnokság (Austrian National FootGolf Tour 2017) első fordulójában hat magyar is rajthoz állt vasárnap, Papp Péter csupán a 9-6-3-1 szabály alapján csúszott le a dobogóról.

Papp PéterNyugati szomszédunknál is beindult a footgolf szezon, vasárnap rendezték nemzeti bajnokságuk első állomását, Schönfeldben. A legjobb magyar Papp Péter (BFGT, balra) volt, aki a győztes Dusan Vangelnél csupán egyetlen rúgással bizonyult rosszabbnak, ám, mégis negyedikként zárt, mert mind Juráj Gubáni, mind Gerhard Godescha jobbnak bizonyult nála a 9-6-3-1-es szabály értelmében. Igaz, ugyanígy előzte meg Robin Schölcht. Czirbus Tamás 7., Balázsi Csaba 11., Podusil György 16. (mindhárom BFGT), Szmolicza Gábor 18. (Royal) lett a kétszer kilenc szakasz teljesítése után.

− Sajnos nem volt szétrúgás, pedig négyen voltunk ugyanazzal az eredménnyel. Elég rövid pálya volt, de ez hatalmas széllel társul, ami a nyolcas lyukat teljesen kiszámíthatatlanná változtatta. a labda nem tudott sehol megállni a lyuk közelében, ezért ott gurigázott a mezőny nagy része, köztük sajnos én is − összegzett Papp.

Szombaton, Németországban, a München melletti Schloss Maxlrain Golf Clubban rendezett nemzetközi versenyen Podusil György képviselte hazánkat, és végzett a 21. helyen.