Rekordnevezéssel indul útjára a HUN Trophy 2017 vasárnap

A péntek éjféli nevezési határidő lejárta előtt pár órával már száznál több nevezés érkezett a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második fordulójára, a vasárnapi Hinora Marketing Group Footgolf Versenyre. A zirci Forest Hills Golf Clubban tartandó játéknapra Szlovákiából is érkeznek játékosok. A világranglistán is szereplő fordulón a külföldiek is harcba szállnak a világranglista pontokért.

Április 30-án, vasárnap Zircen gyűlik össze a hazai footgolf társadalom. A FOB második fordulója FIFG 100-as besorolású, és az előzetes nevezések alapján igen népes mezőny várható a versenyen. Már száznál is többen regisztráltak, és idén először Szlovákiából is érkeznek footgolfosok.

A Magyar Footgolf Szövetség minden bajnoki fordulót nyílttá tesz. Mivel a világranglistán FIFG 100-as besorolásúak a FOB fordulói, megnövekedett az érdeklődés a sorozat iránt külföldről is. A hazai szabályozás azonban nem teszi lehetővé a FOB-on való pontszerzés lehetőségét, ezért a szövetség minden fordulóban HUN Trophy 2017 néven bonyolítja le a különversenyt, amiben minden, a nemzetközi szövetség (FIFG) által elismert szövetségnél bejegyzett klub játékosa részt vehet, és amennyiben regisztrált a világranglistára, Magyarországon is gyűjtheti a pontokat – legyen az külföldi vagy magyar. Tehát a FOB mezőnye kiegészül a külföldi játékosokkal, és az abszolút sorrend adja a Trophy végeredményét, ez szolgáltat alapot a világranglistához.

A Footgolf Országos Bajnokságon viszont csak a magyar szövetség égisze alá tartozó játékosok vehetnek részt, a külföldiek eredményei kiesnek a pontszámításból, ezzel a FOB megőrzi szuverenitását.

Innentől kezdve minden forduló rajtsorrendje a HUN Trophy 2017 előző fordulójának abszolút végeredménye alapján alakul ki.

A FOB első körében, egy hónappal ezelőtt abszolút és felnőtt férfi kategóriában Bacskai Bence győzött. A negyven év felettiek között Flink János, az ötven év felettiek között Tóth György, a hölgyeknél Nagy Niki, a junioroknál Kókai Bence, az újoncoknál Kiss Gyula nyert, a csapatok közül a legtöbb pontot a BFGT gyűjtötte.

A hétvégén a több footgolf eseményen feltűnt magyar találmány, a teqball is jelen lesz, és a szombati gyakorlónapon páros versenyt is rendeznek a klubház területén.

Íme, a startlista:

18193023_837511476398915_8950701746963501309_o

Az esemény facebook oldala

FOB állása