Az üzletemberek a csúcson, „hazai” győzelem egyéniben

Harmadszor rendezte meg a Parlament Sportegyesület és a HGS PR Ügynökség a Footgolf Csúcs Kupát Kisorosziban, a Magyar Golf Clubban, amelyet a Magyar Footgolf Szövetség sajtófőnöke, Molnár Attila nyert meg, míg a csapatversenyben az üzletemberek bizonyultak a legjobbnak.

III. Footgolf Csúcs Kupa (fotó: Zádor Péter)

Az idei mezőnyből már sokan otthonosan mozogtak a golfpályán, tudták, mikor merről érdemes egy-egy lyukat megközelíteni a Fekete pályán. A jó hangulati társasági eseményen a honi footgolf társadalom krémje, mások mellett az első világbajnok, Lengyel Béla, a tavalyi vb legjobbja, Németh Gábor, és az aktuális magyar ranglistán az élmezőnyhöz tartozó footgolfosok scorerként segítették a játékot.

A tavalyi mezőny (Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, a Magyar Újságíró Válogatott és Üzletemberek) idén kiegészült a Magyar BorÁszok Nemzeti Futball Válogatottjával.

A versenyt a Magyar Footgolf Szövetség sajtófőnöke, az újságírók csapatában ez alkalommal debütált Molnár Attila nyerte 77 rúgással a par 72-es pályán. A BorÁszok játékosa, Horváth Péter lett a második (81), míg a harmadik helyen az üzletembereket erősítő Horváth Gábor (83) zárt úgy, hogy csapattársa, Sebestyén László is 83-szor ért labdába, ám a 9-6-3-1-es szabálynak köszönhetően előbbi állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

III. Footgolf Csúcs Kupa (fotó: Zádor Péter)A csapatverseny végeredményének kiszámításához a footgolf bajnokságokban megszokottól eltérőt találtak ki. A legrosszabb eredményt kihagyva átlagolták a játékosok eredményét. Ez alapján az alábbi végeredmény született:

1.: Üzletemberek csapata
2.: Magyar BorÁszok Nemzeti Futball Válogatottja
3.: Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja
4.: Magyar Újságírók Válogatottja

EREDMÉNYEK

III. Footgolf Csúcs Kupa (fotó: Zádor Péter)

Sallai Sándor két vb-t is megjárt (fotók: Zádor Péter)

Az első kupán, két évvel ezelőtt zuhogó esőben játszottunk, mégis mindenki jól érezte magát. Ezért attól nem féltem, hogy aki ott van, hogy érzi majd magát. Inkább attól tartottam, az időjárás jelentéstől függően lesznek olyanok, akik inkább nem indulnak el. Néhányan így is döntöttek, de szerencsére szép időnk volt, és aki ott volt, jól érezte magát – mondta Forgács István, a szervező HGS PR és Rendezvényszervezõ Ügynökség vezetője. Hozzátette, nagy örömmel fogadta a borászok csapatát, akik először vettek részt a versenyben. – Sokan játszották már ezt a játékot, de volt, akik nem is hallottak róla, és az alapoktól kellett kezdeni. Mivel mindenkinek van valami futball alapja, azért ez nem volt nehéz. Annak tudok a legjobban örülni, mikor azt hallom, valaki évek óta nem sportol, és mégis erre a kupára készülve már két hónappal korábban elkezdett gyakorolni.

A III. Footgolf Csúcs Kupa összefoglalóját a Sport1 vetíti május 21-én, 12 órakor.

A díjakat Fejes Tibor az E.On Energiakereskedelmi Kft. tömeges értékesítési és marketing igazgatója, Magyar Zoltán a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatott szövetségi kapitánya és Gelencsér Gábor a Magyar Footgolf Szövetség elnöke adták át. A rendezvény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a védnök Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára voltak.

III. Footgolf Csúcs Kupa (fotó: Zádor Péter)Kiemelt támogató:

E.ON Energiakereskedelmi Kft.

Támogatók:

Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft

Porsche Hungária Kft.

Mix Magazin

Piac és Profit Üzleti Magazin

Horfer Serleg Kft.

Az esemény szervezői:

Parlament SE,

HGS PR Ügynökség

Footgolf Hungary Kft.