Ír győzelem hazai pályán, Podusil a szenior dobogón

A Dublin melletti Highfield Golf Clubban folytatódott a világ legrangosabb sorozata. A European Footgolf Tour (EFT) második állomásán Cathal Jenkinson elképesztő vasárnapi eredményének köszönhetően tudott nyerni. A magyar csapat ötödik lett a csapatversenyben, Podusil György a dobogóra állhatott a szeniorok között.

Kalics, Molnár, Tajtyi és Podusil Írországban

Kalics, Molnár, Tajtyi és Podusil Írországban

Hazai győzelemmel zárult az EFT második, az FIFG világranglistáján 500, az EFT pontszámításában 250 pontot érő fordulója. Az ír Cathal Jenkinson az első nap után -3-as eredménnyel a 14. helyen állt, vasárnap -11-gyel ért célba, a kettő összege pedig azt jelentette, hogy meg tudta nyerni a sorozat második állomását. A második helyen a brit Paul Oliver és a holland Björn Bulk azonos eredményt (-13) ért el, a szabályok szerint szétrúgás döntött, amiben az angolnak jött ki jobban a lépés.

A csapatversenyt a britek nyerték Írország és Szlovákia előtt, Magyarország ötödiknek futott be. Abszolút kategóriában a mieink közül Tajtyi Róbert 36., Podusil György 49. (mindkettő BFGT), Molnár Arnold 70., Kalics József 110. (mindkettő Nimród) lett.

A szenioroknál Podusil György a harmadik helyet szerezte meg.

EREDMÉNYEK

Pihenésre nincs idő, a sorozat a következő hétvégén Ausztriában folytatódik.