Horváth Bence: Újoncként nem is kívánhatnék többet

A sportág egyik legszebb momentuma, ha valaki a kezdőrúgásból a lyukba talál. A hole in one a legritkábban jön össze a játékosoknak. Könnyen lehet, hogy egy pályafutás alatt nem sikerül. A legutóbbi bajnoki fordulóban, Horváth Bence viszont kétszer is megcsinálta a Balaton partján.

A Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulója több szempontból különleges volt május utolsó vasárnapján. A dobogón állók között egy testvérpárt is találhattunk, és az első három játékos ugyanazzal az eredménnyel zárta a napot. Arról nem is beszélve, hogy a Balaton Golf Club Balatonudvariban található pályáján először rendeztek footgolf eseményt. A győztes Lengyel Béla sikeréhez egy hole in one is hozzájárult, de nem ez volt az egyetlen, egy rúgásból teljesített szakasz a nap folyamán. Horváth Bence (EMFGSE) ugyanis ezt kétszer is bemutatta, a nyolcas és tizenkettes szakaszon is.

− Sosem rúgtam még ilyet, nemhogy kettőt. A nyolcas szakaszon át kellett rúgni a tavon a labdát, ami olyan jól sikerült, hogy a domborzat és a szél a lyukba segítette, és az élményt tetézte, hogy végig követhető volt a labdám útja. Rettentő boldog voltam, de valahogy éreztem, meg lehet ismételni. Mivel feltorlódott kicsit a mezőny, láttam, hogy rúgnak az előttünk lévők a 12. szakaszon. Itt igyekeztem kicsit fölérúgni, majd kiszaladtam oldalra, hogy lássam a labdát. Na, ez az érzés így már leírhatatlan − emlékezett vissza a “tettes”. Horváth Bence az újonc kategóriában a harmadik lett a balatoni versenyen, összetettben pedig a hetedik helyen áll. − Gyönyörű környezetben játszhattunk egy nagyon izgalmas kialakítású pályán, nem csak a két hole in one miatt, de máris a kedvencem lett. Abszolút elégedett lehetek, újoncként nem is kívánhatnék többet!