Karakas és Hámori elfogadta a Magyar Footgolf Szövetség legitimitását

A Magyar Footgolf Szövetség örömmel jelenti, hogy két új játékossal bővült az Outsiders csapata. Karakas Attila és Hámori Ferenc belépésével a szövetség egy régóta húzódó ügy végére tehet pontot.

A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) rendelkezésének értelmében csak azok a játékosok vehetnek részt a kiemelt (major) versenyeken, akik az FIFG által elismert tagországok szövetségének tagjai. A pénteken kezdődött hollandiai Capital Cupra regisztrált Karakas Attila és Hámori Ferenc ezeknek a feltételeknek nem felelt meg. A szervezők, az FIFG vezetősége és az MFGSZ közbenjárásával sikerült megoldást találni az ügyre, és újabb két játékossal bővült a magyar versenyzők száma a világ egyik legrangosabb versenyén.

Az Outsiders csapata ugyanis leigazolta a Karakas Attila és Hámori Ferenc duót, amivel a játékosok elfogadták a klub és a szövetség alapszabályát, és elismerték a Magyar Footgolf Szövetséget, mint azon szervezetet, mely egyedüliként jogosult képviselni hazánkat a világ footgolf társadalmában.

A Magyar Footgolf Szövetség reményét fejezi ki, hogy ezzel egy hosszúra nyúlt vita végére kerülhet pont, és a felek belátva a sportág érdekeit, innentől egy szervezet legitimitásáért dolgoznak tovább, nem pedig a Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetségen keresztül próbálják érdekeiket érvényesíteni.

A Magyar Footgolf Szövetség sok sikert kíván a magyar játékosoknak Hollandiában!