A Hörmann már 5 éve látta a potenciált a footgolfban

A 2012-es világbajnokság kapcsán kezdődött az együttműködés a Hörmann Hungária és a Magyar Footgolf Szövetség között. A cég azóta támogatja a feltörekvő sportágat és adja nevét a különböző versenyeknek. A legutóbbi bajnoki fordulót, a Balatonudvariban tartott harmadik kört Hörmann Footgolf Versenynek hívták. Ennek apropóján beszélgettünk a Hörmann hazai vezetőjével.

Szujó László (j) adta át a díjat a győztes Lengyel Bélának (fotó: Hole Hunters)

Szujó László (j) adta át a díjat legutóbb

– Régi az együttműködés a Magyar Footgolf Szövetséggel, már öt évre nyúlik vissza, az első világbajnokság kapcsán kezdtünk el közösen dolgozni – elevenítette fel Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezető igazgatója a sportággal ápolt fél évtizedes kapcsolatát annak kapcsán, hogy május végén névadó szponzorként jelent meg a cég a Footgolf Országos Bajnokság harmadik, Balatonudvariban rendezett fordulóján. – Pár pályaavatón jártam már, talán ez az eddigi legszebb környezet, amivel találkoztam. Rá lehet látni a pályára, szerencsére a versenyen jó idő is volt, és a hangulat is kiváló volt végig.

Szujó László úgy fogalmazott, fogékonynak tartja magát az új dolgokra, és mikor öt éve hallott a footgolfról, egyből látta benne a potenciált.

– Már a szó kimondása is furcsa volt eleinte. Nem vagyok futball rajongó, viszont az újdonság jellege nagyon vonzott. Gelencsér Gábor és társainak lelkesedése magával ragadott, és kiderült, az akkor felvázolt terveik igencsak aluldimenzionáltak voltak a később elért eredményekhez képest. Öt éve nem hittem volna, hogy abból a kezdeti állapotból idáig lehet eljutni. Most már abszolút elhiszem, hogy öt év múlva még milyen magaslatokba juthat. Azt mondják, megduplázódik a játékosok száma addigra, szerintem a többszöröse lesz, látva a népszerűségét és a szervezők hozzáállását.

(fotók: Hole Hunters)