Németh Gábor 12., Magyarország 5. Norvégiában

A European Footgolf Tour (EFT) 2017-es kiírásának negyedik fordulóját bonyolították Norvégiában a hétvégén. Ahogy tavalyelőtt, és tavaly, most is a hazai pályán versenyző Espen Enevold nyert, ezzel történelmet írt. Németh Gábor, legjobb magyarként, a 12. helyen zárt, a magyar csapat ötödik lett.

Espen Enevold az első játékos a Tour negyedik éve íródó történetében, aki három egymást követő esztendőben is diadalmaskodni tudott egy adott versenyen. A norvég játékos 2015 és 2016 után idén is megnyerte a norvég versenyt. Már az első nap után vezetett, végül négy rúgásnyi előnnyel végzett Ben Clarke és Jamie Cullum (mindkettő brit) előtt. Érdekesség, hogy a két nap összesített eredményei után csak ő tudott a kijelölt rúgásszám (par) alatt végezni.

Németh Gábor (FTC Footgolf, fenti képen jobbra) az ötödik helyről várta a vasárnapi zárókört, végül a 12. pozícióban fejezte be a tornát. Tajtyi Róbert (BFGT) 25., Schneider Ferenc 45., Kuts Zoltán 64. (mindkettő Milan) lett. A magyar csapat ötödikként fejezte be a versenyt.

EREDMÉNYEK

AZ EFT ÁLLÁSA

A Tour július 1-jén, Szlovéniában folytatódik.