Brit és olasz siker az első kiemelt Tour versenyen

A világ legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour (EFT) Olaszországba, Udinébe látogatott a mögöttünk hagyott hétvégén, hogy a sorozat története során az első kiemelt (major) tornának adjon otthont. A hazaiak megnyerték a csapatversenyt, a három napos versenyen a brit Jason Parkinson rajt-cél győzelmet aratott.

Tizenkilenc ország 260 footgolfosa teljesítette a péntektől vasárnapig tartó torna 3×18 szakaszát Udinében, az ötödik alkalommal megrendezett, 25 ezer euró összdíjazású versenyen. A brit Jason Parkinson már az első napot követően az élre állt és a szombati etap után is ő volt a listavezető. Előnyét vasárnap is megtartotta, így bezsebelte a győzelemért járó ezer világranglista pontot és 250 ponttal gazdagodott az EFT ranglistáján. A csapatversenyt az olaszok nyerték.

A legjobb magyar Lengyel Béla (FTC Footgolf) volt, aki a 35. pozícióban fejezte be a viadalt. A szeniorok 50 fős mezőnyében Balázsi Csaba 10., Podusil György (mindkettő BFGT) 14. lett. A junioroknál Zsuppán Donát (Outsiders) az 5., Tajtyi Ákos (BFGT) a 6., Schneider Soma (Milan) a 7. helyen zárt.

EREDMÉNYEK

AZ EFT ÁLLÁSA

A sorozat egy hónap múlva Németországban folytatódik. Addig is a legrangosabb verseny már az előttünk álló hétvégén következik, a kétnapos footgolf maraton a Ferencváros szervezésében, amire nevezni ITT lehet.