Száznál is többen a holnapi bajnokin

A péntek éjféli határidőig összesen 102 nevezés érkezett a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 5., Autó Mirai Footgolf Versenyére, amit a balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton pályáján bonyolítanak.

A footgolf társadalom ebben a hónapban másodszor veszi birtokba a balatongyöröki pályát, a maratoni hosszúságú FTC Footgolf Kupa után a FOB 5. körét is az Imperial gyepén bonyolítják. Száznál is több játékos áll az elrúgókhoz, hogy megkezdje a bajnokság második felét.

Féltávnál abszolút kategóriában Németh Gábor (FTC Footgolf) és Bacskai Bence (Hole Hunters) szinte fej-fej mellett halad egymás mellett, és ez igaz nagyjából a felnőtt férfi kategóriára is, igaz, ott egy kicsit nagyobb a távolság a felek között.

A negyven év felettieknél Flink Jánost (Outsiders) Lengyel Béla (FTC Footgolf) és Podusil György (BFGT) is száz ponton belüli látótávolságból követi. Egyelőre nincs döntés az ötven év felettiek között, ahol Kocsis Sándor (BFGT) és Tóth György (Milan) egyaránt 864 ponttal rendelkezik.

Az újoncoknál Mayer Zoltán (FTC Footgolf) utóbbi két fordulóbeli győzelmével az élre állt, míg a hölgyeknél egyelőre Nagy Niki (FTC Footgolf) és Pusztai Panni (Hole Hunters) küzd az elsőségért, a címvédő Major Ilona (FTC Footgolf) a harmadik. A junioroknál Kókai Bence (Royal) eddig hibátlan teljesítménnyel, négy elsőséggel áll az élen.

A csapatversenyben az FTC vezet a BFGT és a Royal előtt.

A FOB állása

Íme, a startlista:

A versenybíró Kertész Gergő. a starter Tónai Ildikó lesz, a versenybizottság tagjai: Kecskés Adrienn, Királyhidi Panna és Gscwendtner Sonja.