Könyv jelent meg Hankó Péter írásaiból

Megjelent a LeOKÉmia című könyv, ami a sokak által csak Hangyaként, saját maga által írásaiban Hangya Petinek aposztrofált Hankó Péter blogbejegyzéseiből készült, melyeket a halála előtti félévben írt a Magyar Footgolf Szövetség egykori alaptó alelnöke. A becenevével fémjelzett szeretetbank már életében milliós nagyságú támogatást gyűjtött össze a leukémiás gyerekek gyógyításának érdekében.

A Magyar Footgolf Szövetség alapító alelnökénél 2016 év elején diagnosztizáltak leukémiát. A betegséggel küzdve blogírásba kezdett. Ebben fanyar humorral, életigenléssel írta meg kálváriáját, történetét, élményeit, érzéseit, vágyait. 2016 augusztusában a csontvelő átültetés után szervezete feladta a harcot egy fertőzéssel szemben, mától azonban már könyv formájában is újraélhetjük az utolsó hónapok elgondolkodtató, keserű, mégis vicces, és egyben szemléletformáló gondolatait. A LeOKÉmia című blogkönyv hivatalos bemutatóját szeptember 10-én tartották Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján a tiszteletére rendezett első emlékversenyen.

– Peti már a blog írása közben tervezte a könyv megjelentetést, nagyon sajnálom, hogy nem láthattam az arcát, ahogy a kezében fogja. A könyv teljes bevétele is az általa kitalált szeretetbankhoz megy, hogy jótékony célra fordíthassuk – mondta Hankó Krisztina, Péter özvegye. – Jól alakulnak a jótékonysági kezdeményezésének dolgai, egyik média megjelenés generálja a másikat, és a most megjelent könyv is remélem, hozzátesz a sikertörténethez. Nagyon örülök, hogy létrejött ez a torna, és remélem, hogy megmarad a Szeretetbank hatalmas lendülete, hogy folytatni tudjam, amit Peti elkezdett.

A leukémia elleni harcában Hankó Péternek arra is volt ereje, hogy a hasonló betegségben szenvedő gyerektársainak adományt gyűjtsön, sőt létrehozza a Hangya Peti Szeretetbankot. A könyv teljes bevétele is a jótékonysági szervezethez kerül. A könyv a www.szeretetbank.com weboldalon rendelhető meg.

Hankó Péter emlékét a honi sportági irányítás természetesen méltóképpen kívánja ápolni. Ennek egyik állomása volt a vasárnapi, első ízben rendezett nemzetközi emlékverseny, amely során a játékosok a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete és Albert pályájának egyenként 18 szakaszát is teljesítették. A Hangya Peti Emlékverseny a World Tour sorozaton 250 pontos besorolású, világranglista pontokért is menő verseny, aminek rangját emeli, hogy az OTP Fáy András Alapítvány is támogatta. A Magyar Footgolf Szövetség volt alelnökének szeptember 7-i születésnapjához közel eső hétvégén minden évben meg kívánja rendezni a Hangya Peti Emlékversenyt a jövőben is. A Péter nevével fémjelezett verseny is jótékonysági esemény, hiszen minden induló játékos után a Magyar Footgolf Szövetség 1000 forintot ad a Hangya Peti Szeretetbanknak.

A sajtótájékoztatón sor került a magyar csapat keretének kihirdetésére is, a válogatott szeptember 15-16-án részt vesz a párizsi, Euro Footgolf névre keresztelt, nyolccsapatos, meghívásos kontinentális csapatversenyen. A keret az országos ranglista július 31-i állása alapján állt össze az alábbiak szerint: Papp Péter (csapatvezető, BFGT), Bacskai Bence (Hole Hunters), Podusil György (BFGT), Lengyel Béla, Németh Gábor (mindkettő FTC Footgolf), Balázsi Csaba, Tajtyi Róbert (mindkettő BFGT), Balogh Tibor, (Royal), Czirbus Tamás (BFGT) és Flink János (Outsiders).

A képen balról jobbra: Balassa János, Hankó Péter egyik legjobb barátja, Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke, Hankó Krisztina, Péter özvegye, a Hangya Peti Szeretetbank ügyvezetője, Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője és Hinora Ferenc, a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke.