Kezdődik a ”csapat Eb”

Szombaton és vasárnap rendezik a Párizstól délre található Le Château Golf & Spa d’Augerville pályáján az első ízben rendezendő nyolccsapatos, meghívásos kontinenstornát. A tízfős magyar válogatott minimális célkitűzése a legjobb négybe kerülés.

Az új magyar mez

Eddig soha nem látott, változatos játékformátumban rendezik a nemzetközi szövetség (FIFG) által is elfogadott, a tervek szerint kétévente rendezendő EuroFootgolf névre keresztelt, európai csapatok meghívásával életre hívott, nyolccsapatos kontinenstornát szombaton és vasárnap. A házigazda Franciaország mellett Hollandia, Anglia, Spanyolország, Olaszország, Svájc, Luxemburg és Magyarország lesz ott a tornán. A magyar szövetség minimális elvárása a csapattól a négy közé kerülés.

Az Eurofootgolfra tíz játékos nevezhető, ezért a szövetség döntése értelmében a ranglista július 31-i állása alapján az alábbi játékosok utaznak Franciaországba csütörtökön este (az első tíz helyezett közül Gelencsér Gábor és Zsuppán Péter nem tud részt venni a tornán, valamint a sorban következő, 11. Kókai Ferenc sem, ezért a rangsorban őket követőkkel egészült ki a csapat):

Utazó keret a ranglistán elfoglalt pozíciója alapján:

Papp Péter (BFGT, csapatvezető), Bacskai Bence (Hole Hunters), Podusil György (BFGT), Lengyel Béla, Németh Gábor (mindkettő FTC Footgolf), Balázsi Csaba, Tajtyi Róbert (mindkettő BFGT), Balogh Tibor, (Royal), Czirbus Tamás (BFGT) és Flink János (Outsiders).

Minden egyes játékos minden egyes rúgása beleszámít a csapateredménybe, és ez extra koncentrációt igényel a játékosoktól. Az első nap délelőttjén a csapatok tíz játékosai párosával, egy labdával játszva teljesítik a 18 szakaszt stroke play formátumban, majd délután mindenki egyéniben is végigmegy rajta. Az összesített eredmények alapján kialakul a legjobb négy mezőnye, ami után vasárnap jönnek a helyosztók az alsó- és a felsőházban. Az első napi eredmények után a hetedik a nyolcadikkal a hetedik, az ötödik a hatodik helyezettel az ötödik helyért mérkőzik. Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik elődöntőt, ami után a bronzmérkőzés és a finálé zárja a programot.

HIVATALOS HONLAP

FACEBOOK ESEMÉNY

HÍREK A MAGYAR CSAPATRÓL

A további induló válogatottak: