Megkezdődött az Euro Footgolf

Az edzésnappal, a megnyitóval és a flightok sorsolásával pénteken megkezdődött az Euro Footgolf elnevezésű, első ízben rendezendő, meghívásos, európai csapatverseny a Párizstól délre található Château Golf & Spa d’Augerville pályáján. A verseny maga szombaton reggel 9 órakor kezdődik.

A nyolc meghívott válogatott között ott a magyar, tízfős csapat is, akik a csütörtök késő esti érkezést követően a péntek délelőttöt a szálláson található konferenciateremben töltötték, hogy Papp Péter csapatvezető irányításával minden fontos tudnivalót közösen átvegyenek. Az ezt követő rövid szabadprogram után a válogatott 14 órakor már a verseny helyszínén volt, ahol a csapatfotózást követően megtartotta a pályabejárással egybekötött edzést. A szakaszok kiismerése után a hivatalos megnyitóval és a flightok kihirdetésével megkezdődött a kontinenstorna hivatalos programja.

A csapatverseny különlegessége, hogy a szombat délelőtti programban az országonkénti, összesen öt darab kétfős csapat páronként egy labdával teljesíti a 18 szakaszt, majd délután egyénileg is végigmegy a pályán mind a tíz footgolfos. Ezek összege (így összesen 15 eredmény) adja az első nap végeredményét, ami után az országonkénti rangsor szerint az alábbi szerint folytatják a válogatottak vasárnap:

A 7. és 8. helyezett a 7. helyért, az 5. és 6. helyezett pedig az 5. helyért. Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játssza az elődöntőt, majd ezek vesztesei a bronzmeccset, míg a győztesek a döntőt vívják egymás ellen match play formátumban.

A szombat reggeli flightbeosztás:

Élő eredménykövetés

További fotók és naprakész információk facebook oldalunkon