Az ötödik helyért játszik a válogatott

A franciaországi, nyolccsapatos, meghívásos kontinenstorna selejtezőnapján eldőlt, a házigazdák mellett Anglia, Hollandia és Olaszország dönt az aranyérem sorsáról vasárnap. Magyarország a svájciakkal mérkőzik az ötödik helyért.

Egylabdás, matchplay formátumú csapatversennyel kezdődött a szombati versenynap az Euro Footgolf névre keresztelt európai nemzetek meghívásával első ízben rendezett kétnapos kontinenstorna. Ebben a csapatok tíz játékosa országonként öt duót alkotva, páronként egy labdával mentek végig a par (kijelölt rúgásszám) 70-es 18 szakaszon. Ebben a franciák voltak a legjobbak, a mieink az elődöntőt érő negyedik helytől négy rúgásra voltak  ekkor lemaradva:

Czirbus és Balázsi keresi a megoldást

1. Franciaország +13
2. Svájc +15
3. Hollandia +15
4. Olaszország +22
5. Anglia +25
6. MAGYARORSZÁG +26
7. Spanyolország +42
8. Luxemburg +76

PÁROS EREDMÉNYEK

Délután egyénileg is végigmentek a csapatok a pályán, az itt elért nemzetenkénti összeredményt adták hozzá a fenti eredményhez. A mieink számára volt időszak, mikor egymás eredményeiről mit sem sejtve felcsillant az esély, hogy befoghatóak az előttünk álló olaszok és britek. Bacskai Bence -6-os eredménnyel második lett, de végül a tíz magyar eredmény között hiába volt kiemelkedő, a mieink csak Svájcot előzték meg, ezzel ötödikek lettek, az angolok pedig mindenkit lehagyva, elsők.

EGYÉNI VÉGEREDMÉNY

Papp és Podusil

A csapatverseny állása a kvalifikációs nap után:

1. Anglia
2. Franciaország
3. Olaszország
4. Hollandia
5. MAGYARORSZÁG
6. Svájc
7. Spanyolország
8. Luxemburg

Ez azt jelenti, hogy Franciaország Olaszországgal, Anglia Hollandiával játszik elődöntőt vasárnap, míg a mieink a svájciakkal játszanak 9.50-kor az ötödik helyért, a spanyolok pedig Luxemburggal mérkőznek a hetedik helyért.

A formátum itt is érdekes lesz, ugyanis a csapatok három párost és négy egyéni játékost indítanak a versenyben holnap. A magyar csapat az alábbi összeállításban lép pályára:

Egyéni: Bacskai Bence, Podusil György, Lengyel Béla és Tajtyi Róbert

Páros: Balogh Tibor-Papp Péter, Balázsi Csaba-Czirbus Tamás, Németh Gábor-Flink János

További információk és képek facebook oldalunkon.