Minden eldől vasárnap

Vasárnap rendezik a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) záró, nyolcadik fordulóját, a Synlab Footgolf Versenyt a Kisorosziban található Magyar Golf Club Albert pályáján. Az egyéni helyezések eldöntése mellett az is kiderül, melyik nyolc csapat vehet részt a két hét múlva esedékes csapatdöntőn.

A minden bizonnyal 250 pontos utolsó forduló előtt csupán a junior (Kókai Bence – Royal) és az újonc (Mayer Zoltán – FTC Footgolf) kategóriában dőlt el az elsőség sorsa. Az abszolút első helyért még Bacskai Bence (Hole Hunters), Németh Gábor (FTC Footgolf), Balogh Tibor (Royal), Podusil György (BFGT) és Lengyel Béla (FTC Footgolf) is harcban van.

A felnőtt férfiaknál Bacskai és Németh lehet már csak bajnok, a dobogó harmadik fokára azonban még Balán Zoltán (FTC Footgolf), Simonyi Gábor (FTC Footgolf) és Gelencsér Gábor (EMFGSE) is pályázik.

A negyven év felettiek között Balogh Tibor várja a legkedvezőbb helyről a hajrát, de szélsőséges helyzetben még az is előfordulhat, hogy a nyolcadik pozícióban tanyázó Biró László (Outsiders) is befutó lehet.

Az 50+-os kategóriában az éllovas Kocsis Sándort (BFGT) és a második Tóth Györgyöt (Milan Footgolf) csupán negyven pont választja el egymástól, izgalmas végjátéknak ígérkezik kettejük összecsapása.

A hölgyeknél Nagy Niki (FTC Footgolf) előnye negyvenkét pont a második Pusztai Panni (Hole Hunters) előtt. A bronzéremre még négy játékosnak (Dreilinger Andrea, Nagy Vivien, Major Ilona, Balánné Szabó Zsuzsanna) van sansza.

Az újoncoknál Mayer Zoltán előnye behozhatatlan, a dobogós helyekért azonban még Vígh Péter, Abonyi Péter (Royal), Bottlik Imre, Kiss Gyula és Széll Csaba (EMFGSE) is csatázik.

A junioroknál Kókai Bence megvédte címét, a második helyen álló Lévai Dávid (TSC Hole For One) tetemes előnyét a harmadik Sipőcz Artúr (Kastélydombi SE) még egy nagy hajrával ledolgozhatja.

A flightbeosztás ezúttal az aktuális rangsor alapján áll össze.

A csapatverseny alapszakaszából a nyolc forduló legjobb nyolc csapata jut majd a csapatdöntőbe, amit két hét múlva rendeznek Zircen. Mivel ott az egyenes kieséses rendszer miatt nem mindegy, ki hányadik helyen végez az alapszakaszban, a vasárnapi forduló létfontosságú lesz. Az FTC, a BFGT és a Royal lehet még első, az EMFGSE, a Hole Hunters, az Outsiders helye is biztos a fináléban, míg a hetedik és nyolcadik, még csapatdöntőt érő helyről a Milan, a TSC Hole For One és a Nimród dönt majd.

A FOB ÁLLÁSA

A flightbeosztás: