Tajtyi Európa 2. legjobbja, Magyarország három ponttal maradt le a dobogóról

Portugáliában zárult a European Footgolf Tour (EFT) idei szezonja. A háromnapos világversenyen a brit Jason Parkinson végig vezetve győzni tudott, honfitársa, Ben Clarke nyert összetettben. Tajtyi Róbert megnyerte a 45 éven felüliek kategóriáját, a holland Michael Wilkes mögött a második lett a végelszámolásnál. Magyarország Anglia, Olaszország és Hollandia mögött negyedik lett.

Ötfős magyar különítmény indult Európa dél-nyugati csücskébe, hogy a világ legrangosabb sorozatának fináléján szerepeljen. Közülük Tajtyi Róbert zárt a legjobban a háromnapos megmérettetésen. Azon túl, hogy abszolút kategóriában 14. lett, megnyerte a szenior kategóriát, ezzel a szezon végén a második helyen zárt a 45 éven felüliek között. Gelencsér Gábor 22. lett Portugáliában, ezzel 15. helyen zárt, ő az EFT 2017-es kiírásának legjobb magyarja az abszolút kategóriában. A Grand Finalen a szenioroknál Schneider Ferenc 7., Kuts Zoltán 19., a férfi kategóriában Molnár Arnold 34. lett. Több magyar is a mezőny elején végzett a szezon végén, Lengyel Béla 17., Bacskai Bence 20., Papp Péter 21., Tajtyi Róbert 22. lett abszolútban, a szenioroknál a második Tajtyin kívül Balázsi Csaba 5., Podusil György 7., Biró László 10. lett.

Gelencsér az EFT legjobb magyarja

Gelencsér az EFT legjobb magyarja

A versenyt az angol Jason Parkinson nyerte, csak a szlovák Juraj Gubani tudott a nyomában maradni, aki a második helyen zárt. A tizenegy állomásos szezon legjobbja (a négy legjobb eredmény plusz a Grand Final pontjai számítanak a végelszámolásnál) a brit Ben Clarke lett, megelőzve a holland Michael Wilkest és a svájci Lionel Jacot-t. Hazánk csupán három ponttal maradt le a dobogóról, és lett végül negyedik a csapatversenyben.

GRAND FINAL EREDMÉNYEK

EFT VÉGEREDMÉNY