Hét játékos veretlen két kör után

Befejeződött a Footgolf Match Play League második fordulója, ami után az A ligában hárman, a B és a C ligában ketten-ketten maradtak száz százalékosok.

Balázsi Csaba és Czirbus Tamás

Az A ligában Flink János, Balázsi Csaba és Bacskai Bence eddigi mindkét mérkőzését megnyerte. Az aktuális játéknapon Flink az első fordulót szintén győztesként abszolváló Lengyel Bélát győzte le úgy, hogy tizenegy szakaszt követően Lengyel vezetett 3-1-re, a 12. szakaszon való szépítés után a 14., 15. és 16. szakaszt is megnyerve maga javára fordította a találkozót. Balázsi Csaba most is a végére tartogatta a robbantást, hiszen féltávnál ugyan 3-1-re vezetett Czirbus Tamás ellen, aki a 14. szakaszig ledolgozta hátrányát, de Balázsi az utolsó két szakaszt megnyerve biztosította be második sikerét. Bacskai Bence és Podusil György sokáig fej-fej mellett haladt (a 12. szakasz után Bacskai 4-3-ra vezetett), majd Bacskai három szakaszsikert is begyűjtött és megnyerte második találkozóját is. Gelencsér Gábor javított átlagán, Simonyi Gábor legnagyobb bánatára. Gelencsér 11. lyukat maguk mögött hagyva 5-0-ra vezetett, de szoros is lehetett volna a vége, mert utána Simonyi négy szakaszt is nyert, de egyenlíteni már nem tudott. Papp Péter hamar nagyobb előnyre tett szert (3-0 négy szakaszt követően), de Kókai Ferenc féltávig minimalizálta a hátrányt. A kiegyenlített csatában Pappnak két szakaszgyőzelem elegendő volt a sikerhez a második kilencen.

A B ligában már csak Pap Ferenc és Bogár Krisztián száz százalékos. Pap 3-0-val nyitotta a Hinora Ferenc elleni mérkőzést (öt szakasz után 4-0 volt), ami megalapozta a későbbi, 7-2-es sikerét. Bogár Krisztián hasonló kezdést produkált Albert László ellen, mint Pap (3-0 négy szakaszt követően), és 4-2-es “félidő” után 8-5-re nyert. A forduló slágereredménye az 5-4 volt, három páros is így zárt. Kálló István és Nagy Balázs váltott vezetés mellett végig fej-fej mellett haladt (2-0, 2-3, 4-3, 4-4) a hajráig, a 17. szakaszon egyetlen rúgás döntött Kálló javára, Nagy pedig nem tudott egalizálni a záró lyuknál. Sain Antal lehet, hogy elhitte, hogy már nem veszítheti el a Mayer Zoltán elleni derbit, hiszen hét szakasz után 4-0-s előnyre tett szert, sőt a 12. szakasz után is ez állt a kártyájukon. A 17. szakasz után viszont már 4-4 volt az állás. Szétlövésre nem volt szükség, mert az utolsó, par 4-es szakaszon Sain hat rúgása elegendő volt a győzelemhez. Óriási csatát hozott Cziffra Zoltán és Takács Attila mérkőzése is. Egyikük sem tudott ellépni a másiktól sokáig. Öt szakasszal a vége előtt Takács 3-2-re vezetett, a következő három szakaszt azonban Cziffra nyerte, és Takács az így kialakult kétpontos hátrányt már csak minimalizálni tudta a legvégén.

A C ligában is csak két veretlen maradt, Becsei András és Varga Gábor. Becsei ezúttal Lévai Richárdot győzte le, egy meggyőző kezdésnek is köszönhetően (4-0 hat szakasz után). A hátsó kilencen Lévai három szakaszt is besöpört, de Becsei ott is nyert négyet, és szerezte meg második sikerét. Sipőcz Béla jól kezdett Varga Gábor ellen és féltávnál 3-2-re vezetett. de a 11. szakaszon Varga egyenlített, a következő után pedig már ő vezetett 4-3-ra, de az utolsó két szakaszra 4-4-gyel fordultak, amiből mind a kétszer Varga jött ki győztesen. Zakar János hat lyuk után 4-0-ra vezetett Bőhm Zoltán ellen, ám féltávnál csak 4-3-ra vezetett, sőt, a 13. szakasz után már Bőhm vezetett 5-4-re. Mivel azonban a következő négy szakaszt is Zakar nyerte, 8-5 után az utolsó szakaszgyőzelem Bőhm számára már csak a szépségtapaszt jelentette. Bodócs András sokáig megtartotta az elején szerzett minimális előnyét Varró Jenővel szemben, a 13. szakaszra mégis 4-4-gyel fordultak. Ezt követően azonban Bodócs két ponttal ellépett, és Varró már csak kozmetikázni tudott az utolsó szakaszon. Ezúttal Ujszászi Balázs volt szabadnapos a kilencfős csoportban.

3. FORDULÓ:

A LIGA
Bacskai Bence-Simonyi Gábor
Gelencsér Gábor-Czirbus Tamás
Balázsi Csaba-Flink János
Lengyel Béla-Kókai Ferenc
Papp Péter-Podusil György
B LIGA
Hinora Ferenc-Sain Antal
Mayer Zoltán-Albert László
Bogár Krisztián-Kálló István
Nagy Balázs-Cziffra Zoltán
Takács Attila-Pap Ferenc
C LIGA
Ujszászi Balázs-Varga Gábor
Sipőcz Béla-Bőhm Zoltán
Zakar János-Becsei András
Lévai Richárd-Varró Jenő
Bodócs András SZABADNAPOS

FMPL 2017 VERSENYKIIRAS