Lengyel nyert Balatonudvariban, Flink az élen

Közel ötven játékos részvételével rendezték a Balatonudvariban található Balaton Golf pályáján az International Winter Footgolf Tour harmadik fordulóját, a Balaton Golf Club Footgolf Versenyt vasárnap. Négyes holtverseny után Lengyel Béla örülhetett elsőségnek.

Lengyel nyert a Balaton partján

A hétfordulós sorozati idei utolsó előtti állomásán a Balaton Golf pályáján a széllel és a hideggel vívtak nagy harcot a játékosok a pályán, érthető módon örömmel fogadták a forró teát játék közben a szervezőktől. Az időjárási körülmények sokakat megtréfált, két labdától is végső búcsút vett a tulajdonosa, ami a tóban kötött ki, és esély sem mutatkozott a megjátszására. Öt szakaszon külön női elrúgó várta a hölgyeket, a házigazda Balaton Golf pedig csokimikulással köszöntött a legjobb junior játékost, Kókai Bencét, és a kitartó szülőket, valamint ingyenes green feet ajándékozott a nap legjobbjainak. Gelencsér Gábor jegyezte az egyetlen hole in one-t (egy hónapon belül már a harmadikat), míg a versenybírói szerepben debütálta a legmagasabban jegyzett golfoktató, egyben golf versenybíró, Baranyai Róbert. A verseny után a golf klub be is zárt, csak 2018. márciusában nyit ki, de 72 órával előre jelzett kérés esetén van lehetőség tee time-ot foglalni és játszani Balatonudvariban addig is.

Balázsi volt a legjobb szenior

Senki sem tudott par (kijelölt rúgásszám alatt) játszani vasárnap. A legjobb eredmény vasárnap a 77 volt, amit négyen is elértek. Köztük a 9-6-3-1-es szabály döntött, a nap legjobbja így Lengyel Béla (FTC) lett Flink János (Outsiders), Borbély István (EMFGSE) és Vígh Péter (Royal) előtt. A 45 felettieknél Balázsi Csaba (BFGT) a 9-6-3-1-es szabállyal bizonyult csak jobbnak Kókai Ferencnél (Royal), míg Zsuppán Péter (Outsiders) ért oda a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A hölgyeknél Pusztai Panna (Hole Hunters) most is verhetetlennek bizonyult, Bölcsföldi Ágnes (Milan) a második, Bakos Henriette (BFGT) a harmadik helyen zárt. A csapatversenyben Outsiders, EMFGSE, BFGT volt az első három sorrendje.

EREDMÉNYEK

Pusztai Pannát (jobbra) és párját, Bacskai Bencét mostantól az Agrolánc támogatja

Pusztai Pannát (jobbra) és párját, Bacskai Bencét mostantól az Agrolánc támogatja

Három kör után Flink János (Outsiders) vezet Bacskai Bence (Hole Hunters) és Podusil György (BFGT) előtt. A szeniorok között Podusil György, Biró László (Outsiders), Balázsi Csaba (BFGT) a sorrend. A hölgyeknél Pusztai Panna háromból hármat nyerve áll az élen, a három ezüstöt felmutató Bölcsföldi Ágnes és Bakos Henriette előtt. A klubok versenyében eddig az Outsiders szerezte a legtöbb pontot, a BFGT a második, az EMFGSE a harmadik.

Az IWFT ÁLLÁSA

4. FORDULÓ