Simonyi nyerte az Academy háziversenyét

Az óbudai Academy Golf Club háromfordulós, házi téli bajnokságot hirdetett, amit három januári hétvégén bonyolítottak a III. kerületben. Egész éves tagságot nyertek a kategóriagyőztesek, Simonyi Gábor és Petkov Orsolya örülhetett a végelszámolásnál.

Az első játéknapot még kilenc szakaszra bonyolították január közepén, a második és harmadik fordulót a játékosok visszajelzései alapján már 18 szakaszon játszották az Academy Golf Club által hirdetett téli footgolf bajnokság során. Az első forduló nyertese, Simonyi Gábor a harmadik fordulóban is diadalmaskodni tudott, ez pedig elegendő volt számára, hogy ő legyen a házi bajnokság legjobb játékosa, ugyanis a két legjobb eredmény számított a végelszámolásnál.

− Fontos volt számomra ez a bajnokság, mert az egész éves edzéslehetőségemet be tudom ezzel biztosítani. Az Academy közel van a munkahelyemhez, ideális helyszín a számomra − fogalmazott a korábbi strandlabdarúgó válogatott játékos, aki évek óta a footgolfban is az élmezőnyhöz tartozik, a magyar ranglistán jelenleg a 13. pozíciót foglalja el. − Szeretnék ott lenni az év végi világbajnoki keretben. A strandfoci karrier befejezése után fel is szabadult annyi időm és energiám, amit erre tudok fordítani.

Petkov Orsolya éves tagságit nyert az Academy-re

Petkov Orsolya is éves tagságit nyert

A hölgyek kategóriájában Petkov Orsolya diadalmaskodott a három kör teljesítése után.

− Jó felkészülés volt számomra az idei szezonra, közel is lakunk a pályához, jó, hogy így bármikor lejöhetek gyakorolni az idei esztendőben − mondta a női győztes, aki kiemelte annak fontosságát, hogy a fővárosi helyszín a footgolf vérkeringésébe való bekapcsolódását szorgalmazza, és nem csak azért, mert közel lakik, hanem mert meglátása szerint valóban nagy segítség lenne ez a budapesti tömegbázisú sport népszerűsítésében.

A golfozók kategóriájában Tamás Zsolt volt az a vállalkozó szellemű, aki belekóstolt a footgolf világába.

Téli-Footgolf-Bajnokság-2018-végeredmény-férfi