Footgolfra éhesen érkeznek a játékosok Kisorosziba

Szinte Footgolf Országos Bajnokság fordulói létszámával vetekszik a vasárnap, a Magyar Golf Club Fekete pályáján rendezendő téli forduló iránti érdeklődés, közel hetven nevezés érkezett a szövetségbe. Az idei év első FIFG versenyével (50 pontos), a Hinora Marketing Group Footgof Versennyel már a hajrába fordul az International Winter Footgolf Tour 2017/2018-as kiírása.

A három éve életre hívott téli bajnokságsorozatban négy kör után és hárommal a vége előtt hárman állnak háromszáz pont felett. Bacskai Bence (Hole Hunters, 322), Flink János (Outsiders, 313) és Podusil György (BFGT, 304) a legesélyesebb az abszolút kategória első helyének megszerzésére jelen állás szerint.

Hasonlóan izgalmas a 45 éven felüliek kategóriájának küzdelemsorozata, ahol Podusil mögött 41 pontra van csapattársa, Balázsi Csaba, de Zsuppán Péter, Biró László (mindkettő Outsiders) és Kocsis Sándor (BFGT) is háromszáz pont fölött jár már.

A hölgyeknél Pusztai Panni (Hole Hunters) megnyerte mind a négy eddigi fordulót, bajnoki címe viszont nincs kőbe vésve, egyrészt a nyomában lévő Bölcsföldi Ágnes (Milan), másrészt szíve alatt hordott gyermeke miatt. Viszont nevezett a vasárnapi fordulóra, azaz áldott állapotban is tovább növelheti fórját.

A csapatversenyben a BFGT vezet a FOB-győztes Outsiders előtt. A hét egyéni kör után rendezendő csapatversenyre a nyolc legjobb klub kvalifikál, az EMFGSE, az FTC, a Royal, a Hole Hunters, a Milan és a Nimród áll még jelenleg csapatdöntős helyen.

Íme, a startlista:

AZ IWFT ÁLLÁSA