Renczés Gábor nyerte az év első versenyét

Közel hetven játékos részvételével bonyolították az International Winter Footgolf Tour 5. fordulóját, a Hinora Marketing Group Footgolf Versenyt a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete pályáján. Az idei év első magyar rendezésű, nemzetközi, FIFG 50-es besorolású versenyén Renczés Gábor bizonyult a legjobbnak.

Az idei év első tétre menő, hazai versenyét szépszámú indulói létszám mellett rendezték, ami nem csoda, hiszen a decemberi, marokkói világbajnokság közeledtével minden pontnak jelentősége lehet a magyar és a világranglistán egyaránt. A téli sorozat ötödik körében pályára lépőkkel kegyesen bánt az időjárás, hiszen idén többször is volt már zárva a Magyar Golf Club a havazás miatt, vasárnap azonban játszható volt a gyep. Olyannyira, hogy tizennégyen is a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt teljesítették a tizennyolc szakaszt. Renczés Gábor (Royal) -6-os eredményénél senki sem rúgott jobbat, ezzel ő nyerte a mai versenyt. Egyetlen rúgással maradt el tőle Podusil György (BFGT) és Lengyel Béla (FTC Footgolf) is, kettejük között a 9-6-3-1-es szabály döntött előbbi javára. A BFGT játékosa, Podusil két körrel a vége előtt 442 pontot gyűjtve vezet Flink János (Outsiders, 421) és Bacskai Bence (Hole Hunters, 369) előtt.

A szenioroknál Podusil György 67-es eredménye volt a legjobb, mögötte hárman is 69 lövéssel zárták a napot, a fenti szabályok értelmében Zsuppán Péter a második, Biró László (mindkettő Outsiders) a harmadik, míg Balogh Tibor (Royal) a negyedik helyen zárt. Értelemszerűen Podusil ezt a kategóriát is vezeti, 75 ponttal megelőzve Zsuppánt és 90-nel Birót.

A hölgyeknél a sorozatban először pályára lépő Hámori Renáta (Outsiders) 81 rúgással nyert az eddig minden fordulóban győztes Pusztai Panni (Hole Huntes), valamint Bakos Henriette (BFGT) előtt. Pusztai így is őrzi első helyét, sőt, így is növelte előnyét a második Bölcsföldi Ágnessel (Milan) szemben, Bakos Henriette áll a harmadik helyen.

A csapatversenyt vasárnap az FTC nyerte, köszönhetően nagyban annak, hogy hárman (Lengyel Béla, Németh Gábor és Bogár Krisztián) is a legjobb tízben zártak, a Royal és az Outsiders fért fel a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára. Jelenleg Outsiders, BFGT, FTC a sorrend.

EREDMÉNYEK

AZ IWFT ÁLLÁSA

Az IWFT hatodik fordulóját szintén Kisorosziban rendezik két hét múlva, február 18-án, vasárnap.