Elmaradhat a vasárnapi verseny

Az International Winter Footgolf Tour vasárnapra tervezett hatodik fordulójának megrendezése a szombat este óta hulló hómennyiség miatt kétségessé vált. A rendező magyar szövetség reggel 8.30-ra ígért tájékoztatást, hogy a pálya alkalmas-e egy vb-kvalifikációba is számító verseny megrendezésére.

A téli bajnokság utolsó előtti játéknapját, a Szil-coop Footgolf Versenyt a tervek szerint vasárnap Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján rendeznék. A klub tájékoztatása szerint kora este óta esik a hó, és az előrejelzések szerint éjjel is havazik majd, a hőmérséklet pedig fagypont alatt marad.

Az IWFT rendezője, a Magyar Footgolf Szövetség a világbajnokság évében, a kvalifikációs szempontból is fontos versenyt a lehető legjobb körülmények között kívánja megrendezni. A hóhelyzet miatt ez kétségessé vált, ezért a reggel tapasztalható állapotok alapján hozza meg végleges döntését, amit 8.30-ig megszokott csatornáin közzétesz. A szövetség tervei szerint a téli bajnokság a vasárnapi elmaradása esetén is hétfordulós maradna, alternatívaként a jövő vasárnapi pótlás mellett voksolt az elnökség, amennyiben az időjárás is úgy akarja.