Pótlás vasárnap

Az International Winter Footgolf Tour elmaradt, hatodik fordulóját, a Szil-coop Footgolf Versenyt Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján rendezik vasárnap. Két körrel a vége előtt a nagy kérdés, hogy fordulnak rá a favoritok a zárókörre.

Két körrel a hétfordulós téli bajnokság vége előtt minden lényeges kérdés még megválaszolásra vár. Az abszolút rangsorban az éllovas Podusil György (BFGT) és a közvetlen üldöző Flink János (Outsiders) között csupán 21 egység a különbség, de a harmadik helyen álló Bacskai Bence (Hole Hunters) is ledolgozhatja közel nyolcvanpontos lemaradását és matematikailag még sokan odaérhetnek a dobogóra.

A szenioroknál Podusil 75 ponttal meg tudott lógni a második Zsuppán Pétertől (Outsiders), de Biró László (Outsiders), Balázsi Csaba és Kocsis Sándor (mindkettő BFGT) is lőtávolon belül van.

A hölgyeknél a hatból ötöt nyerő Pusztai Pannit (Hole Hunters) minden bizonnyal csak Bölcsföldi Ágnes (Milan) érheti utol, a dobogóra viszont Bakos Henriette (BFGT), Balánné Szabó Zsuzsanna (FTC), Pivarcsek-Karsa Dorottya (Milan) és Hámori Renáta (Outsiders) is odaérhet.

A csapatverseny érdekessége, hogy a bajnokság a hét fordulóval nem ér véget, sőt, akkor csak az alapszakasz zárul, hiszen a nyolc legjobb együttes egyenes kieséses formában dönti el a kategória bajnoki címét egy külön versenynapon. Egyelőre az Outsiders, a BFGT, az FTC, a Royal, az EMFGSE, a Hole Hunters, a Milan és a Nimród áll továbbjutó helyen, a szlovákiai Senec (Szenc) csapata szólhat bele még a kvalifikációs küzdelmekbe.

A startlista:

AZ IWFT ÁLLÁSA