Biró László nyert, Flink János átvette a vezetést

Az eredetileg múlt vasárnapra tervezett, ma bepótolt International Winter Footgolf Tour hatodik, Szil-coop Footgolf Versenyét Biró László nyerte, egyedüliként a kijelölt rúgásszámból befejezve a Magyar Golf Club Albert pályájának tizennyolc szakaszát. Az utolsó kör előtt Flink János tizenhárom pontos előnnyel vezet Bacskai Bence, tizennéggyel Podusil György előtt.

Csodálatos napsütés és szélcsend fogadta a téli bajnokság résztvevőit Kisorosziban, csupán az itt-ott felbukkanó hófoltok – és persze a hideg – emlékeztettek a télre. Az ötvennél több footgolfost – köztük szlovákokat is – felvonultató versenyen csak Biró László (Outsiders) tudta 72 rúgásból teljesíteni a pályát, ami elég is volt a győzelméhez. Eggyel maradt el tőle Szmolicza Gábor (Royal) és Kocsis Sándor (BFGT), előbbi a 9-6-3-1 szabály értelmében bizonyult jobbnak riválisánál.

A szeniorok között Biró mögött Kocsis futott be a második pozícióba, míg Kókai Ferenc (Royal) 75 lövéssel teljesített pályája a képzeletbeli dobogó harmadik fokára repítette.

A hölgyeknél a vendég státuszban induló, szenci (FG Senec) Dana Bombalova (lent) 94 rúgással nyert és előzte meg a bajnoki éllovas Pusztai Pannát (Hole Hunters). A Ferencvárosból a Nimródba igazolt Bakó család most debütált új csapatának színeiben, Bakó-Szántay Georgina pedig Panna mögött a harmadik helyen végzett.

A csapatversenyt a Royal nyerte az Outsiders és a BFGT előtt.

Az utolsó versenynapot megelőzően Flink János átvette a vezetést (Outsiders, 456 pont), Bacskai Bence (Hole Hunters, 443) a második, Podusil György (BFGT, 442) a harmadik helyről várja a zárást.

A 45 éven felüliek között is nagy csata várható az elsőségért (is). Biró László tíz ponttal vezet Podusil előtt, és harmincnyolccal Kocsissal szemben.

A hölgyeknél Pusztai Panna előnye behozhatatlannak tűnik, a mai fordulót kihagyó Bölcsföldi Ágnes (Milan) hátránya százötven pontnál is több, de matematikailag még nem ledolgozhatatlan. Közel háromszáz egységet gyűjtve jelenleg Bakos Henriette (BFGT) áll dobogós helyen.

A csapatok versengése is talán az eddigi legszorosabb hajrát tartogatja. Az Outsiders, a BFGT, az FTC és a Royal is ötszáz pont felett jár. Az alapszakasz legjobb nyolc együttese kvalifikálja magát a márciusi, egyenes kieséses csapatfináléra. Ha most zárulna a bajnokság, a fentiek mellett az EMFGSE, a Hole Hunters, a Milan és a Nimród kvalifikálná magát.

EREDMÉNYEK

IWFT ÁLLÁSA

A mindent eldöntő, hetedik, utolsó fordulót Balatonudvariban, a Balaton Golf pályáján bonyolítják március 11-én, vasárnap.