Törökországban már a vb a tét

A magyarországi fagyok elől a török riviéra napsütésébe menekült tíz hazai footgolf játékos, hogy az év első FIFG 250-es besorolású nemzetközi versenyén vegyenek részt. Az Antalyában található Kaya Palazzo Golf Resort pályáján a világbajnoki kvalifikációért folyó harcban értékes pontokat lehet gyűjteni.

Az idei footgolf szezon a magyar játékosoknak az International Winter Footgolf Tourral és a match play bajnoksággal ugyan már korábban elkezdődött, de az első, nem hazai rendezésű, komoly nemzetközi mezőnyt felvonultató, kétnapos verseny a pénteki gyakorlónapot követően szombaton veszi kezdetét, az antalyai Kaya Palazzo Golf Resort pályáján. A FIFG 250-es besorolású, ezerötszáz dollár összdíjazású Turkish Openen a világranglista mellett a magyar ranglistán is értékes pontokat lehet szerezni, ami fontos lehet a vb kvalifikáció szempontjából.

Hazánkat Törökországban Németh Gábor, Mayer Zoltán, Lichtner Zsolt, Bogár Krisztián (mind FTC), Balázsi Csaba, Czirbus Tamás, Papp Péter, Podusil György (mind BFGT), Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Badó Szilárd (Royal) képviseli.