Véget ér a tél, közeleg a tavasz

Nem csak az időjárásban beállt hirtelen melegedés jelzi a footgolfosok számára, hogy a télnek lassan búcsút kell intsenek, hanem a harmadik ízben kiírt téli bajnokság, az International Winter Footgolf Tour is hamarosan befejeződik. Vasárnap, a Balatonudvariban található Balaton Golf pályáján a sorozat hetedik fordulójában, a Szil-coop Footgolf Versenyen a csapatelsőséget leszámítva minden kategóriában bajnokot hirdetnek.

A péntek 18 órás nevezési határidőig a szövetségbe hatvannál is több nevezés futott be, ami azt jelenti, ezek alapján 150 pontot vághat majd zsebre a győztes. Bölcsföldi Ágnes (Milan) minden bizonnyal ennél magasabb indulói létszámban bízott, csak akkor lett volna esélye utolérni az éllovas Pusztai Pannát (Hole Hunters) a hölgyek kategóriájában, aki ha nem is szerez pontot, akkor is megőriz három egységet előnyéből.

Az abszolút kategóriában nagyobb a tülekedés az aranyéremért. Matematikailag hatan vannak harcban az elsőségért. Flink János (Outsiders) várja a legkedvezőbb helyzetből a vasárnapot, de biztosak lehetünk benne, hogy Bacskai Bence (Hole Hunters), Podusil György (BFGT), Biró László (Outsiders), Kocsis Sándor (BFGT) és Németh Gábor (FTC) minden tőle telhetőt megtesz, hogy megelőzzék a listavezetőt.

A 45 éven felettiek között szintén hatfős kontingens pályázik az elsőségre. A most vezető Biró László fórja csupán tíz pont Podusil Györggyel szemben, de Kocsis Sándor, Zsuppán Péter (Outsiders), Balázsi Csaba (BFGT) és Kókai Ferenc (Royal) is felállhat akár a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A csapatversenyben az Outsiders vezet, a hetedik forduló végén a legjobb nyolc csapat kvalifikálja magát a jövő heti csapatdöntőre.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Startlista: