Vb-közlemény

A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) tájékoztatása szerint a világbajnokság hivatalos oldala jövő hét végén indul, egyúttal közölték a világbajnokság logójának használatához tartozó szabályokat és a kereskedelmi forgalomba kerülő termékek megjelenési idejét, valamint az úgynevezett játékoscsomagokhoz tartozó információkat. A labdarúgáshoz hasonlóan, a sportág történetében először matricás albumot dobnak piacra.

Az FIFG az eredetileg március 10-re hirdetetthez képest körülbelül egy hét csúszással indítja el a világbajnokság hivatalos oldalát.

A hivatalos logó használatáról a következőket tették közzé: “Az FIFG tagországait képviselő, nemzeti footgolf szövetségek az egyetlen legális szervezetek, akik használhatják a vb logóját. Ők egyedi kiadványokat és nemzeti mezeket készíthetnek, feltüntetve rajta a logót, megjelenítve mellette a szponzort. Kérjük, erre gondosan ügyeljenek, és erre hívják fel a játékosok figyelmét, mert erre nagy hangsúlyt fektetünk, és azok a játékosok, akik jogosulatlanul használják, azokat felszólítjuk annak eltávolítására. Amennyiben ez nem történik meg, további szankciókat alkalmazunk, aminek a vb-ről való kizárás is az eredménye lehet.”

Április végén kerül az online boltba a vb teljes termékkínálata. Lehetőség nyílik a vb logójával és a szövetség címerével, megjelenítésével ellátott termékeket is vásárolni.

A vb közeledtével már készülnek az elszállásolásra, az úgynevezett játékoscsomag minden szolgáltatást (szállás, ebéd, party, transzfer, üdvözlő csomag) tartalmaz, amiről részleteket március 10. környékén tudnak mondani. Amint június 30-án kiderül, melyik ország hány hellyel rendelkezik, a szövetségnek ki kell fizetni a játékos csomag 25 %-át. Ezt a játékosok nem tudják fizetni, csak az egyetlen kijelölt kontaktszemély lesz ezért a felelős nemzetenként. Október 30-án el kell küldeni számunkra a végleges játékos létszámot, közte a volt labdarúgókat is megnevezve. Ez a dátuma a teljes összeg 50%-ának (ezzel már 75 % lesz teljesítve) megfizetésére is. November 20-án kell elküldeni a végleges játékoslistát, minden adattal és képpel. Az a játékos, akinek nevét november 20-ig nem küldték meg, nem vehet részt a vb-n. Ez a dátum, amikor a fennmaradó 25 százalékot kell megfizetni a játékos csomagért.

Matricaalbumot is piacra dob a vb szervező csapata, erről részleteket később árulnak el.