A Grand Slam itt kezdődik

A European Footgolf Tour (EFT) mostantól a Nemzetközi Footgolf Szövetségbe (FIFG) olvadva működik tovább és 2018-tól útjára indul az európai ranglista. A legrangosabb versenyek bevonásával megszületett a European Footgolf Grand Slam, ami Magyarországon kezdődik.

A FIFG és az EFT az elmúlt hónapok egyeztetése után jelentette be, hogy utóbbi megváltoztatja korábbi szisztémáját, és a világranglista mintájára létrejön az európai ranglista, ami az európai FIFG-es eredményeket összesíti és az fgranks.com oldalon lesz követhető. A különbség a két ranglista között, hogy az európain abszolút, férfi, szenior, női és csapateredmények lesznek.

A végeredménybe az alábbi versenyek számítanak:

  • A két legjobb eredmény az európai major versenyeken
  • A három legjobb eredmény a FIFG 500-asokon
  • A két legjobb eredmény a FIFG 250-eseken
  • A három legjobb eredmény a FIFG 100-asokon
  • A három legjobb eredmény a FIFG 50-eseken

E mellett útjára indul más sportágakhoz hasonlóan a European Footgolf Grand Slam (EFGS), ami holland, olasz és francia major, a magyar, svájci és brit FIFG 500-as és a portugáliai Grand Final eredményei alapján adja majd év végén a győztest. A grand slam első három helyezettje az abszolút kategóriában térítésmentesen vehet részt a grand final versenyén. Ez azt is jelenti, a sportág történelmében először Magyarországon avatnak győztest Grand Slam versenyen.

A most létrejött folyamat eredményeként a tervek szerint 2019-ben útjára indul az Inter-American Footgolf Tour (IFT) és az Asian Footgolf Tour (AFT) is.