Maratoni hosszúságú szétlövés és hole in one

Szokás szerint fogynak a veretlenek a Footgolf Match Play League előrehaladtával, ahol a héten sem volt hiány izgalomból, hole in one, többszöri playoff is jutott a harmadik fordulóra. Folytatás jövő héten.

A Footgolf Match Play League harmadik fordulójában csapott volna össze az A ligában Bacskai Bence és Balázsi Csaba, ám utóbbi sérülés miatt nem tudott kiállni, így Bence mérlege továbbra is makulátlan és a fordulót követően egyedül vezeti a ligát. Mögötte 5-en 2-1-es mérleggel állnak a második helyen.

Bogár Krisztián és Gelencsér Gábor is köztük van, ők egymással találkoztak a harmadik körben. A score kártyára pillantva az a tény, hogy Bogár -10-zel jött be, már előrevetíti a győztes kilétét. Két szakasz után még 1-1-re álltak, féltávnál viszont Krisztián már 5-1-es előnyre tett szert, Gábor a második kilencen is egyszer bizonyult jobbnak ellenfelénél, míg a ferencvárosi négyszer, így Bogár befogta az addig veretlen Gelencsért 9-2-es sikerének köszönhetően.

Eddig nem látott hosszúságú szétlövés hozott Czirbus Tamás és Kókai Ferenc derbije. Előbbi szerzett vezetést, amit Feri féltávig megfordított, sőt, 3-1-re vezetett. A 12. szakasz után már 5-2-re is ellépett, de a BFGT játékosa utolérte és a 17. lyuk után már 6-6-ra álltak. Az utolsó etap nem hozott döntést, jöhetett a playoff. A háromszakaszos rájátszásban és a negyedik, ötödik szakaszon sem tudtak jobb eredményt elérni a másiknál a felek. A hatodik(!) döntött Kókai javára, aki azt négyből, Czirbus ötből fejezte be. 7-6-os győzelmével Kókai a második helyen ll, Czirbus első sikere viszont még várat magára a mostani kiírásban.

Papp Péter mérlege pozitívba billent a Cziffra Zoltán elleni összecsapást követően. Papp négy szakasz után 2-0-ra vezetett, de Cziffra hármat nyerve zsinórban fordított, végül 3-3-mal zárták az első kilencet. Utána szép sormintát rajzoltak, mindig Papp nyert szakaszt, majd Cziffra egalizált és így várt rájuk az utolsó három lyuk 6-6-os állásnál. Menetrendszerűen Papp pont következett, de a 17-esen döntetlenre végeztek, Papp pedig az utolsót is behúzta, tökéletesen követve a 8-ason elkezdett sormintát – nyerve minden második szakaszt –, és 8-6-ra megnyerte az izgalmas mérkőzést.

Podusil György és Nagy Balázs is 1-1-ről várta az egymás elleni folytatást. Gyors ütésváltás után (1-1 két szakasz után) Podusil az 5. és 7. között hármat nyerve 4-1-re meglógott, a hátrányból a kilencesen viszont Nagy faragni tudott. A 12. lyuk hole in one-os teljesítése után Podusil már 6-2-es előny birtokában volt. A találkozó a 15. lyuknál dőlt el, amikor 7-3-ra módosult az állás. A vége 8-3, Podusilnak, aki még a 17-est is behúzta.

Tabella
1 Bacskai Bence 3-0
2 Gelencser Gábor 2-1
Podusil György 2-1
Bogár Krisztián 2-1
Kókai Ferenc 2-1
Papp Péter 2-1
7 Nagy Balázs 1-2
Csaba Balazsi 1-2
9 Cziffra Zoltán 0-3
Czirbus Tamás 0-3

A B ligában három kör után Albert László, Pap Ferenc és Mayer Zoltán is hibátlan. Albert Becsei Andrással találkozott az aktuális fordulóban. Egyik játékos sem tudott egynél nagyobb pontelőnyre szert tenni sokáig, fej-fej mellett, váltott vezetéssel jutottak el a 12-es szakaszig. Itt Albert 4-4 után négy etapot is nyert, a hátralévő három pedig már tét nélkül zajlott, ezt 1-1-re hozták. Albert 9-5-ös sikerrel maradt makulátlan a másodosztályban.

Mayer Zoltán is tartja jó formáját, ezt most Sipőcz Béla bánhatta. Pedig utóbbi kezdett jobban, hat szakasz után már 4-1-re vezetett. Többször viszont nem nyert a párharc során. Mayer a kilencesen szerezte második, a tizenegyesen harmadik pontját, majd a tizenhármason egalizált. Ha már lendületben volt, megnyerte a hátralévő összes szakaszt és 9-4-re hozta a mérkőzést.

Pap Ferenc és Varga Gábor összecsapása is izgalmasra sikeredett. Pap hozta az első két lyukat, Varga az ötödiken fogta be ellenfelét. A nyolcast és tízest hozva Feri újra kettővel meglépett, de Gábor ezt is ledolgozta. Pap megint előnybe került a tizenötös után, de az utolsó előttin Varga megint ikszre mentette a csatát, ami az utolsó szakaszon dőlt csak el Pap javára. A beszámolók szerint a 18-as lyuknál eggyel bizonyult jobbnak az ott megsérülő Varga ellen, minimális sikerével Pap is maradt veretlen a B ligában.

Bőhm Zoltán és Bodócs András 1-1-es mérlegről várta az egymás elleni ütközetet, ahol Bőhm kapta el jobban a rajtot, az első hét szakaszból ötöt nyert és egyet sem vesztett. Bodócs ekkor húzott bele és rögtön kettőt nyerve jött vissza a meccsbe és fordultak rá 5-2-vel a második kilencre. A 12. és 14. lyuk között sorban hármat nyerve Bőhm 8-2-re ellépett, ami már ledolgozhatatlannak bizonyult, igaz, a szépítés összejött, 9-4-es sikerével Bőhm mérlege billent pozitív irányba.

Sain Antal is már 2-1-es mérleggel bír, miután 6-3-ra legyőzte az első sikerére még váró Zakar Jánost. Sain hozta az első szakaszt, amit a négyesen Zakar egalizált. Féltávnál viszont már 4-1-re Sain vezetett, miután nyerte a hatos, nyolcas, kilences lyukat. Zakar nem hagyta magát, jobb volt a tízesen és a tizenötösön is, azaz feljött 4-3-ra hárommal a vége előtt. Sain azonban kevesebbszer ért labdába a 16. és 18. szakaszon is, amivel bebiztosította a győzelmét.

Tabella
1 Albert László 3-0
Pap Ferenc 3-0
Mayer Zoltán 3-0
4 Bőhm Zoltán 2-1
5 Sain Antal 2-1
6 Bodócs András 1-2
Varga Gábor 1-2
8 Sipőcz Béla 0-3
Zakar János 0-3
Becsei András 0-3

A harmadosztályban már csak Érchegyi Csaba és Lévai Richárd maradt veretlen. Érchegyi a sérüléssel bajlódó Steigler Ferenccel mérkőzött, a végeredmény így nyilván kissé csalóka. Féltávnál már 4-1-re vezetett, Feri összesen két alkalommal tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, a második kilencen Csaba nyolcszor is jobb volt, végül 12-2-re Érchegyi győzött.

Lévai Richárd végig vezetve nyert György Dániel ellen, bár egyszer sem volt lefutott a mérkőzés. 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2, így haladtak öt szakaszon át, majd Lévai a hetest és nyolcast nyerve 5-2-re ellógott. György azonnal szépített, de a tízes lyuk megjátszása után megint három volt a különbség kettejük között. A tizennégyes lyukat Lévai nyerte (7-3), mivel a következőn ikszeltek, el is dőlt a találkozó. György még szépíteni tudott (7-4), de nyerni már nem.

EMFGSE-s rangadót is rendeztek a harmadik játéknapon, ahol Horváth Bence jól kapta el a rajtot, öt szakasz után 2-0-ra, félidőnél már 5-1-re is vezetett klubtársa, Kiss Gyula ellen. Gyula a tizenegyes megnyerésével háromra csökkentette a távolságot kettejük között, ami kitartott három szakasszal a vége előttig, amikor 6-3-as Horváth vezetést követően Kiss hozta a tizenhatost. Kettővel a vége előtt már csak kettő volt Bence fórja, ami viszont kitartott a végéig, az utolsó két etapot ugyanannyi rúgásból fejezték be mindketten.

Csatári Zoltán kezdett jobban Ujszászi Balázs ellen, az első négy szakaszt követően már 3-0-ra vezetett, az ötös és hatos nyerésével azonban Balázs minimalizálta hátrányát. Zoli a tizenegyesen és a tizenkettesen is jobb volt, és megint háromra duzzadt a különbség. Úgy tűnt, a vége mégis izgalmas lesz, mert az utolsó szalmaszálba kapaszkodva Ujszászi nyerte a tizenhatost (6-4). Csatári azonban nem engedte ki kezéből a győzelmet, sőt, nyerte az utolsó kettőt is (8-4), első match play sikerét aratva.

Molnár Attila megszerezte első győzelmét, igaz, a pályán ezúttal sem tudott nyerni, sikeréhez az kellett, hogy a frissen műtött Ujvári Izabella még ne álljon készen 18 szakasz végigjátszására.

Tabella
1 Érchegyi Csaba 3-0
Lévai Richárd 3-0
3 Horváth Bence 2-1
4 Kiss Gyula 2-1
5 Ujszászi Balázs 1-2
György Dániel 1-2
Steigler Ferenc 1-2
Molnár Attila 1-2
Csatári Zoltán 1-2
10 Ujvári Izabella 0-3