Félszáz nevezőn is túl a junior kupa

Hatodszor rendezi meg a Magyar Footgolf Szövetség a Junior Footgolf Kupát, mely idén visszaköltözik a sportág Mekkájaként is számon tartott Kisorosziba. A Magyar Golf Club pályáján június 22-én rendezendő versenyre még lehet jelentkezni.

Az utánpótláskorú játékosokra mindig is nagy hangsúlyt fektetett a sportág honi vezetése, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a még tíz éve sem létező footgolf életében ez már a hatodik magyarországi junior kupa lesz.

– A gyerekek mindig nagyon élvezik a játékot, ez az a sportág, ahol a sikerélmény garantált, hiszen mindenki előbb vagy utóbb beletalál a lyukba – foglalta össze Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke a kupa lényegét. – Jó levegőn vannak, új barátokat szereznek, miközben igyekeznek minél jobban teljesíteni a pályán és észre sem veszik, mennyit fejlődik a rúgótechnikájuk és a koncentrációs képességük, hiszen két-három órán keresztül kell folyamatosan minél precízebben célozniuk.

Van már olyan játékosa a hazai utánpótlás programnak, aki szinte már ki is nőtte a junior mezőnyt. Kókai Bence hosszú ideje nem talál legyőzőre korosztályában, sőt, a Footgolf Országos Bajnokság második fordulójában az abszolút kategória elsőségét is megszerezte.

Kókai a felnőttek között is remekel

– Külön öröm, ha egy fiatal, tehetséges játékos már nem csak hobbiból footgolfozik, hanem rendszeresen jár a versenyekre és a fejlődés Bence esetében megkérdőjelezhetetlen. Korábban is végzett már előkelő helyen a felnőttek között, de a bajnoki sikere eddig a csúcs – mondta az elnök a „kis Kókairól”.

A VI. Junior Footgolf Kupát június 22-én, pénteken a tavalyi monori helyszín után ismét Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján rendezik, ahol a sportág első világbajnokságát is tartották. Öt kategóriában várják a szervezők a nevezéseket, bárki részt vehet a fiatalok footgolf versenyén. Már ötvennél is több nevezés érkezett az eseményre.

Kategóriák:
U7-U8-U9
U10-U11
U12-U13
U14-U15
U16-U17-U18

NEVEZEK