Állandó footgolf a Népligetben

Négy lyukat helyezett le a Magyar Footgolf Szövetség a Ferencváros népligeti sportközpontjában szerdán. Innentől kezdve a klub szakosztályai és a létesítménybe járók is megismerkedhetnek a sportággal. A pályaavatón a Fradi egykori klasszisai, Telek András és Keller József is kipróbálták és tesztelték a szakaszokat.

– Örülünk az új sportágnak, már az első bemelegítő lövéseknél láttam, hogy igazi közösségépítő ereje van a sportágnak. Fontos kiemelni, hogy a Ferencvárosé az első, sporttelepen belül kiépített footgolfpálya-rendszer Magyarországon – mondta az átadón a Népligeti Sportközpont létesítményvezető-helyettese, Bánhidy András a Fradi.hu-nak.

– Köszönjük a Ferencvárosnak az együttműködést – vette át a szót Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. – Nagyon fontos a sportágunk népszerűsítése szempontjából, hogy Magyarország legnagyobb sportegyesülete így a footgolf mellé állt, és még több embernek lehetőséget nyújt, hogy kipróbálják ezt a nagyszerű sportágat.

A pályákat mostantól használhatják a Ferencváros nemzetközi szintű versenyzői, de a nyári táborok alatt a gyerekek is kipróbálhatják a Népligetben. A Fradi TV június 19-ei adásában számol be hosszabban.