Bacskai és Albert maradt csak veretlen

A Footgolf Match Play League negyedik fordulóját Kisorosziban, Zircen és Óbudán bonyolította a három osztály harminc játékosa. Már csak két Hole Hunters játékos maradt száz százalékos. Hatalmas harc zajlik a vb-helyekért, az A liga első három, a B liga első két játékosa helyet szerez magának a csapatversenyben induló válogatottban.

Az A ligában Bacskai Bence makulátlan mérlegébe Papp Péter sem tudott belerondítani. Nehéz is lett volna, ugyanis Bacskai -10-es eredménnyel száguldott végig az Albert pályán Kisorosziban, öt szakaszt is két rúgásból fejezett be. Nem csoda, hogy a szintén par alatt teljesítő Papp egy etapot nyert féltávig, mialatt ellenfele hatot. A találkozó a 12. szakaszon, 9-1-es állásnál dőlt el, amin Papp még egyet tudott faragni (9-2) a végéig.

Kókai Ferenc tapad az éllovasra 3-1-es mérlegével. Ezt most leginkább Nagy Balázs bánja, aki kiélezett csatát vívott Kókaival. Feri kettővel el tudott lépni öt szakasz után, Nagy azonban fordított a következő négyből hármat nyerve. Kókai viszont sorozatban hármat is hozott a 9. és 11. között, azaz megint kettővel jobban állt. Ez pedig kitartott a végéig is, igaz, az utolsó szakasznak 7-6-tal vágtak neki, de Feri ötből, Balázs hétből fejezte be a 18. lyukat, azaz Kókai 8-6-os sikerrel zárta a meccset.

Podusil György szintén három győzelmet számlál már. A forduló utolsó mérkőzése zajlott közte és a legutóbbi kört sérülés miatt kihagyó Balázsi Csaba között. Podusil jobban kezdett, hat szakasz után 3-0-ra vezetett. A következő hét etapon rendre ugyanannyi rúgásból fejezték be a szakaszokat, majd Balázsi hozta a 14. és 15. szakaszt, minimalizálva hátrányát. Podusilé lett a 16-os, az utolsó kettőn pedig ikszeltek, ami Podusil 4-2-es győzelmét eredményezte.

Bogár Krisztián és Czirbus Tamás Óbudán találkozott egymással, a III. kerületi Czirbus pedig kihasználta a „hazai” pálya előnyét. Hozta az első szakaszt, és mivel Bogár az első kilencen nem tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, 3-0-ra ellépett a „félidőig”. A 11. lyuk után már négy volt a fórja, de a 13-ason Bogár megszerezte első pontját. Ez volt azonban a B liga bajnokának egyetlen jobban sikerült szakasza a mérkőzésen, a végén Czirbus még az utolsó kettőt is jobban zárta és végül 6-1-es győzelmével első sikerét könyvelhette el a most zajló szezonban.

Gelencsér Gábor kezdett jobban Cziffra Zoltán ellen, a második szakasz után 1-0-ra vezetett, Cziffra az 5. és 6. etapot hozva fordított. Négy szakaszon át remiztek, majd a 10. és 12. közötti három lyukat Cziffra 2-1-re nyerte, majd mivel a 14., 15. és 16. szakaszt is kevesebb érintésből zárta, a hajrá előtt eldöntötte a találkozót, végül 7-3-ra nyert és szakította meg nyeretlenségi szériáját.

A B Ligában Albert László féltávhoz közelítve is veretlen, jó eséllyel pályázik az első két hely valamelyikére, ami vb-tagságot jelentene számára a csapatversenyben. A forduló előtt szintén 3-0-s mérleggel álló klubtársa, Pap Ferenc kapta el jobban a rajtot egymás elleni meccsükön, hozva az első szakaszt. A következő hármon azonban Albert volt jobb, megfordítva az állást. Pap a hatoson minimalizálta hátrányát, de a kilencedik lyuk megjátszása után már 5-2 volt Albert fórja. 6-3-mal érkeztek az utolsó négy szakaszhoz, amikor Albert jobban zárt a 15-ösön, amivel eldöntötte a győztes kilétét. Végül 8-4-es arányban zsebelte be újabb győzelmét.

Kiélezett csatát hozott Bőhm Zoltán és Becsei András mérkőzése. Becsei hat szakasz lejátszása után már 3-1-re vezetett, de a nyolcas és kilencest nyerve Bőhm utolérte. Sőt, a 12-esen fordított. Kettővel később Becsei egalizált, majd mind a ketten nyertek egy-egy etapot, 5-5-tel értek az utolsó két lyukhoz. A 17-esen Bőhm volt jobb egy rúgással, mivel pedig az utolsót egyaránt öt lövésből fejezték be, Bőhmé lett a győzelem, amivel a 3-1-es mérlegűek táborát gyarapítja, Becsei első győzelmére még várni kell.

Sain Antal is megszerezte harmadik sikerét, Sipőcz Béla ellen nagyon bekezdett, hozta az egyest, majd ugyan Sipőcz a négyesen egyenlített, még háromszor Sain volt jobb félidőig. Anti a 11-est és 13-ast nyerve öttel vezetett a vége előtt. Bélának az összes hátralévőt hoznia kellett volna a döntetlenért, de a 14-esen Sain bebiztosította győzelmét. Sipőcz rögtön nyert is két szakaszt, szépítve az eredményen, amit végül 7-3-ra nyert Sain.

Hosszabbításba torkollott a Varga GáborMayer Zoltán derbi. Az Academy-n bonyolított találkozón nem sokáig tartott az „ismerkedés”, Varga nyerte az elsőt, Mayer a másodikat és a harmadikat. Majd egy gyors ütésváltás után öt szakaszon át nem változott az eredmény (3-2 Mayer javára). Varga a 15-ösön érte be riválisát (4-4). A végletekig kiélezett csatában Mayeré lett a 16., Vargáé a 17. A 18-ason ikszeltek, jöhetett a szétlövés három szakaszon. Itt egyetlen rúgás döntött a második etapon, ahol Varga volt jobb, és nyerte végül 6-5-re a mérkőzést. Mayer először kapott ki, Varga döntetlenre módosította mérlegét.

Sokáig szoros volt a Bodócs AndrásZakar János mérkőzés. Bodócs ugyan ellépett 2-0-ra négy lyukat követően, de a kilencedikig Zakar ledolgozta ezt. A következő hármat azonban Bodócs nyerte (5-2). Erre azonnal jött a válasz, de csak egy szakaszgyőzelem képében. A 16-oson derült ki a győztes kiléte, ezt ugyanis – hét rúgással – Bodócs hozta (6-3). A 17-es is nyerve végül 7-3-as Bodócs győzelmet regisztrálhattunk, amivel Bodócs mérlege 2-2, Zakar viszont még vár első sikerére.

Egyre jobban kezd összerázódni a C liga mezőnye. Már nincs száz százalékos játékos, jelen állás szerint talán csak a sérüléssel bajlódok azok, akiknek matematikai esélye maradt csak a feljutásra. Köztük van a műtétje után lábadozó Ujvári Izabella, aki kénytelen volt ezt a kört is kihagyni, György Dánielt juttatva győzelemhez, amivel rögtön 2-2-re módosult a mérlege.

Steigler Ferenc is a maródiak táborát gyarapítja, de ki tudott állni Molnár Attila ellen. Steigler a nagy rúgásoknál spiccére kellett hagyatkozzon, ami főleg a hosszabb szakaszokon hátrányosan érintette. Molnár az első szakaszt nyerte és ugyan rögtön a másodikon ismét egál volt, onnan már csak ő vezetett. A féltávnál kialakult 4-3-as szoros állásról Molnár a 11. és 14. szakasz között lépett el, mikor háromszor is jobb volt. Steiglernek így a hátralévő összeset nyernie kellett volna a döntetlenhez, amiből az első össze is jött, de a 16-oson besokallt, ami elég volt Molnár első, pályán elért győzelméhez (9-4).

Az eddig veretlenek közül Lévai Richárd Csatári Zoltánnal találkozott. A kiegyenlített játék során váltott vezetés mellett jutottak el 2-2-es eredményig a kilencedik szakasz végére. A 9. és a 13. között Csatári négyet is nyert, aminek köszönhetően 5-2-re ellépett. Lévai nem hagyta magát, sorra nyerte a következő hármat, kiegyenlítve kettővel a zárás előtt. A 17-est Csatári eggyel kevesebb érintésből fejezte be, 6-5-ös vezetése lett a végeredmény is, mivel az utolsót egyaránt öt rúgásból zárták.

Érchegyi Csaba mérlege sem maradt makulátlan. Kiss Gyula remekül rajtolt ellene, sorra nyerte a szakaszokat, az első hat után 4-0-ra vezetett. A hetesen nyert Érchegyi először, 4-1-gyel fordultak rá a második kilencre. Kissé volt a 11. és 13. etap, 6-1 után pedig Érchegyi nem tudta megnyerni az így döntőnek bizonyuló 14-est. A végén még egy-egy szakaszt nyertek a felek, amivel kialakult a 7-2-es Kiss győzelem.

Zircen bonyolították a Horváth BenceUjszászi Balázs mérkőzést. Ha már odáig mentek, nem is álltak meg tizennyolc szakasz lejátszásánál. Horváth kezdett eredményesebben, hat lyuk után 3-0-ra meglógott. Ujszászi gyorsan minimalizálta a hátrányt, de Bence még a kilencesen visszaállította a kétpontos távolságot. Még a 15-ös után is kettővel ment Horváth (7-5), de Ujszászi a 16-os és 18-as szakaszon diadalmaskodva a sírból hozta vissza a meccset és mentette playoffra. Ott a harmadik szakasz döntött, amit Ujszászi két rúgásból teljesített, Horváth pedig besokallt. 8-7-es sikerével Ujszászi befogta többek között mostani ellenfelét is.

Az ötödik körre nem kell sokat várni, keddtől már bonyolíthatják is a felek a mérkőzéseket.

5. forduló (június 26-július 4.)

A Liga
Balázsi Csaba – Nagy Balázs
Kókai Ferenc – Bogár Krisztián
Czirbus Tamás – Cziffra Zoltán
Papp Péter – Podusil György
Gelencsér Gábor – Bacskai Bence
B Liga
Bőhm Zoltán – Albert László
Pap Ferenc – Mayer Zoltán
Varga Gábor – Sain Antal
Zakar János – Becsei András
Sipőcz Béla – Bodócs András
C Liga
Kiss Gyula – Ujszászi Balázs
Érchegyi Csaba – Molnár Attila
Horváth Bence – Lévai Richárd
György Dániel – Steigler Ferenc
Csatári Zoltán – Ujvári Izabella