Ismét junior nyerte a bajnoki fordulót

Csupán a szétlövés döntött a juniorkorú Tajtyi Ákos és a szenior Biró László között előbbi javára a FOB hatodik fordulójában, a Hörmann Footgolf Verseny abszolút kategóriájában, ezzel idén már másodszor nyert utánpótláskorú versenyző bajnoki fordulót. A Balaton Golf Club pályáján közel százan álltak rajthoz a FIFG 100-as besorolású versenyen.

Néhol szeles, de jobbára rekkenő hőségben 95 indulóval rendezték a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) hatodik fordulóját, a Hörmann Footgolf Versenyt. A spanyol futballkultúrában pallérozódó, de erre a versenyre hazalátogató Tajtyi Ákos (BFGT) és a szenior világranglista 8. helyezettje, Biró László (Outsiders) egyaránt 63 rúgásból – a kijelöltnél kilenccel jobbat rúgva – végzett az élen, ezért újabb három szakaszon döntötték el az abszolút elsőség kérdését. Ott már az első lyuk megjátszásakor Tajtyi háromrúgásos előnyre tett szert, amit okosan megtartva meg is nyerte a Hörmann Footgolf Versenyt. Ezzel Kókai Bence zsirai sikere után ő a második juniorkorú győztese a FOB-nak.

Két rúgással maradt el tőlük Bacskai Bence (Hole Hunters), aki így a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. Jelenleg ő az éllovas, Juraj Gubani bő kétszáz, Biró László közel ötszáz pontra van Bencétől.

A felnőtt férfiaknál a Balatonudvariban májusban a FIFG 500-as Traditional Footgolf Cup versenyt nyerő Bacskai volt a legjobb, a BFGT szlovák légiósa, Juraj Gubani előtt. A harmadik helyen hármas holtversenyben zárt Németh Gábor, Mayer Zoltán (mindkettő FTC) és Czirbus Tamás (BFGT), a háromszakaszos szétlövést Németh nyerte és lett harmadik. Itt Bacskai és Gubani mögött Czirbus és Németh birtokol ötezer pontnál többet.

Értelemszerűen a szenioroknál senki sem volt jobb Birónál vasárnap, őt két BFGT-s, Podusil György és Tajtyi Róbert követte a sorban öt, illetve hat rúgással lemaradva. Hat kört követően Biró mögött Zsuppán Péter (Outsiders) a második, Balázsi Csaba (BFGT) a harmadik.

A junioroknál Tajtyi Ákos mögött Kókai Bence (BFGT) csupán öt rúgással maradt el és lett második, míg Schneider Soma (Milan) harmadikként fejezte be a versenyt. Kókai továbbra is magabiztosan vezeti az ifjúságiak kategóriáját Badó Máté (Royal) és Németh Áron (FTC) előtt.

A hölgyeknél Ujvári Izabella (FTC) sérülése után régi fényében tündökölve, -3-as eredménnyel zárt az élen, Bölcsföldi Ágnes (Milan) lett a második, míg a bronzérem sorsa szétlövés után dőlt el, Dreilinger Andrea (Hole Hunters) és Bakó-Szántay Georgina (FTC) három szakaszon sem tudta eldönteni a párharcot, végül a harmadik szakasz újrajátszása után Dreilinger örülhetett és lett harmadik. A hölgyeknél a legszorosabb az élmezőny, Bakó-Szántay Georgina, Bölcsföldi Ágnes és Nagy Vivien között elenyésző a különbség.

A csapatversenyben BFGT, FTC, Outsiders volt a sorrend ma, eddig az FTC, a BFGT és a Royal gyűjtött hatezernél több egységet.

EREDMÉNYEK

A FOB ÁLLÁSA

A tízfordulós FOB során a nyolc legjobb eredmény számít a végelszámolásnál, a hetedik fordulót, az Autó Mirai Footgolf Versenyt augusztus 12-én, vasárnap a balatongyöröki Imperial Golf Clubban bonyolítják.