MFGSZ közlemény

A Magyar Footgolf Szövetség az eredetileg meghirdetettek szerint számolja a Footgolf Országos Bajnokság és a magyar ranglista pontjait, menet közben nem változtat a kiíráson.

A Magyar Footgolf Szövetség arról tájékoztatja a klubokat és játékosokat, hogy a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2018-as kiírásán és a magyar ranglista számításán 2018-ban nem változtat.

Több olyan kérés, panasz érkezett a szövetséghez, melyben az abszolút kategória számítása került terítékre, hiszen a juniorok és nők egyes szakaszokon más elrúgókról játszanak és ez előnyhöz juttathatja őket. Ahogy azonban a zsirai FOB-fordulóban győzelmet arató, juniorkorú Kókai Bence eredményeit, úgy Tajtyi Ákos vasárnapi sikerét is az eredeti kiírás szerint számolja a szövetség, azaz az abszolút végeredménybe továbbra is minden eredmény beszámít, függetlenül kategóriától és különböző elrúgó használatától.

Ezen az ősszel induló téli bajnokságban és a 2019-es ranglistaszámításnál minden bizonnyal változtat a szövetség minden véleményt meghallgatva és minden lehetőséget figyelembe véve, de menetközben nem változtat a kiíráson. Az MFGSZ – ahogy eddig is – nyitott minden ötletre, amik a közel tízéves sportág folyamatos fejlődésének köszönhetően terítékre kerülnek, a korábban hivatalos úton beérkezett javaslatokat megtárgyalva eddig is több módosítást alkalmazott és alkotott új szabályokat.