Elképesztő pályacsúcs Balatongyörökön

A Footgolf Országos Bajnokság hetedik fordulóját, az Autó Mirai Foogolf Versenyt a BFGT szlovák játékosa, Juraj Gubáni nyerte a kijelölt rúgásszámhoz képest 17-tel (!) jobbat rúgva. A győztes a fődíjat a szeptemberi Hangya Peti emlékverseny nyertesének ajánlotta fel.

A szombati esőzés a bunkereket tette elsősorban nehezen megjátszhatóvá a FIFG 100-as besorolású Footgolf Országos Bajnokság hetedik fordulóján, a balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton pályáján rendezett Autó Mirai Footgolf Versenyen. Vasárnap már kánikulában játszott a 73 versenyző.

Juráj Gubáninak (BFGT) 55 rúgás is elég volt a par 72-es pálya teljesítéséhez, amivel új pályacsúcsot állított fel és saját bevallása szerint is ma minden sikerült neki. Az Autó Mirai győztesnek járó felajánlását, az egész hétvégés ingyenes, szabadon választott Mazda használatát Hankó Péter, a Magyar Footgolf Szövetség két éve elhunyt alelnökének tiszteletére rendezendő Hangya Peti Emlékverseny győztesének ajánlotta fel.

A második helyen Balogh Tibor (Royal), Simonyi Gábor, Lengyel Béla (mindkettő FTC) és Bacskai Bence is 64-gyel zárt, jöhetett számukra a szétlövés három szakaszon (egyúttal Gubáni mögött a felnőtt férfi kategória második helye is volt a tét utóbbi három számára). Ebből Balogh már a második szakasz után kiszállt, négyük sorrendje végül Lengyel, Bacskai, Simonyi, Balogh lett.

A szenioroknál Balogh mögött Biró László lett a második, míg Zsuppán Péter (mindkettő Outsiders) a harmadik.

A hölgyeknél Ujvári Izabella (FTC) és a vendég státuszú Dana Bombalova egyaránt 77 rúgással zárt, a FOB első helye Izáé lett, hiszen Dana nem kap pontot a magyar pontvadászatban. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Dreilinger Andrea (Hole Hunters) ért oda.

A junioroknál Kókai Bence (Royal) visszavette az elsőséget, így már ötödik aranyérmét szerezte idén. A versenyen kívül induló Batu Szabolcs rúgta a második legjobbat az utánpótláskorúak között, míg Schneider Soma (Milan) kaparintotta meg a bronzérmet.

A csapatoknál az FTC gyűjtötte a legtöbb pontot, a Hole Hunterst és a Royalt megelőzve.

EREDMÉNYEK

Három körrel a vége előtt az abszolút és felnőtt férfi kategóriában Bacskai és Gubáni már hatezer pont felett jár. Biró és Zsuppán hétezer egységnél is többet termelt a szeniorok között. A hölgyeknél Nagy Vivien az élre állt és Dreilinger is megelőzte a fordulót kihagyó, most harmadik Bakó-Szántay Georginát (Nimród). A junioroknál Kókai már közel ezer ponttal vezet, Németh Áron (FTC) a második, a mai versenyt kihagyó Badó Máté (Royal) a harmadik. A csapatversenyben jelenleg az FTC, a BFGT, a Royal, az Outsiders, a Hole Hunters, az EMFGSE, a Milan és a Nimród áll csapatdöntős helyen.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A tízfordulós FOB végelszámolásánál a nyolc legjobb eredmény számít. A sorozat szeptember 9-én, a Hangya Peti Emlékversennyel, a FOB 8. fordulójával folytatódik Kisorosziban, a Magyar Golf Club Fekete és Albert pályáján 36 szakaszon.