Flink a vb-n, közel 400 ezer a Szeretetbank számláján

A vasárnapi Hangya Peti Emlékverseny megnyerésével Flink János a második magyar játékos, aki kvalifikálta magát a decemberi, marokkói világbajnokság egyéni küzdelmeire. A Magyar Footgolf Szövetség két éve elhunyt alapító alelnökének, Hankó Péternek emléket állító versenyen közel 400 ezer forint gyűlt össze jótékony célra, amivel leukémiás gyerekek gyógyulását segítik.

Kellemes footgolf idő várta a száznál is több indulót a Magyar Golf Clubban a Footgolf Országos Bajnokság nyolcadik fordulóján, a Hangya Peti Emlékversenyen, ahol a játékosok a Fekete és az Albert pályát is − azaz 36 szakaszt − teljesítették. Tavaly óta ezzel a tornával emlékezik a footgolf társadalom a két éve elhunyt Hankó Péterre, a magyar szövetség alapító alelnökére, az első, 2012-es világbajnokság szervezőjére.

Hinora Ferenc adja át a Milan mezt Hankó Milánnak a sikeres licitet követően

Az általa létrehozott szervezet, a Hangya Peti Szeretetbank halála után is leukémiás gyerekek gyógyulására gyűjt adományokat, aminek vasárnap közel 400 ezer forintot gyűjtöttek. A Magyar Footgolf Szövetség minden induló után ezer forintot, azaz ezúttal 103 ezer forintot adományozott a szeretetbank számára. A Bőhm Zoltán által jótékonysági licitálásra felajánlott, dedikált Massimo Ambrosini (AC Milan) mezt 150 ezer forintért a Royalt képviselő Hinora Ferenc vette meg, majd a mezt Hankó Péter fiának, Milánnak ajándékozta. A helyezésekért járó pénzdíjazást több játékos is felajánlotta a szeretetbank számára és napközben is érkeztek adományok. Az alapítványt vezető özvegy, Hankó Krisztina arról tájékoztatott, összesen 383 ezer forint gyűlt össze a nap folyamán.

A hosszúra nyúlt program végén Flink János (Outsiders) eredménye volt a legjobb, a 36 szakasz után a kijelölt rúgásszámnál (par 144) kilenccel jobbat lőve nyerte meg a FIFG 250-es, FOB 1500-as versenyt. A szövetség év eleji kvalifikációs rendszere alapján a tegnapi verseny legjobb magyarja vb-kvótához jutott, azaz a Traditional Footgolf Cupot májusban megnyerő Bacskai Bence után Flink János a második biztos magyar résztvevő.

A második helyen Bogár Krisztián és Balán Zoltán (mindkettő FTC) egy rúgással elmaradva a győztestől holtversenyben végzett, a szétrúgás után előbbi kaparintotta meg az ezüstérmet. A felnőtt férfi kategóriában ugyanez volt az első három sorrendje, a pénzdíjas negyedik és ötödik hely eldöntésére a szlovák Martin Simoncic és Renczés Gábor (Royal) is playoffra kényszerült, ami után a magyar lett a negyedik, északi szomszédunk az ötödik.

A szenioroknál Biró László (Outsiders) bizonyult a legjobbnak, a hölgyeknél Ujvári Izabella (FTC) sorozatban ötödször lett első, míg a junioroknál ezúttal Badó Máté (Royal) győzött.

A tízfordulós magyar bajnokság végelszámolásánál a nyolc legjobb eredmény számít, a matekozás most kezdődik majd csak igazán, hiszen több olyan kategória van, ahol vannak olyan játékosok, akik hagytak ki fordulót, és nagyot léphetnek előre a következő két játéknapon.

Abszolút kategóriában Bacskai Bence (Hole Hunters) ötszáznál is több ponttal vezet, de Biró László, Bogár Krisztián (FTC), Juraj Gubani (BFGT) és Lengyel Béla (FTC) is ezerötszáz ponton belül van.

A felnőtt férfiak között Bacskai jelenleg 900 pontot ver Bogárra, a 45 év felettiek között Biró László 600 ponttal lépett meg klubtársa, Zsuppán Péter előtt. Mindkét kategória dobogós helyeibe még beleszólhatnak azok a játékosok, akik egy vagy akár három kört is kihagytak különböző okok miatt.

A hölgyeknél Nagy Vivien (Hole Hunters) vezet, ha azonban Ujvári Izabella tartja remek formáját, akkor nehéz lesz megállítani. A nőknél az 1. és a 2. helyezett is kvalifikál a vb-re (amennyiben a jelöltek neveztek a világranglistára).

A junioroknál Kókai Bence (Royal) távollétében Németh Áron (FTC) állt az élre, de előbbi kétszer is távol maradt eddig a FOB-tól.

A csapatversenyben jelenleg az FTC, a BFGT, a Royal, a Hole Hunters, az Outsiders, az EMFGSE, a Milan és az Academy áll csapatdöntőt érő helyen.

A kilencedik fordulóra csak pár napot kell várni, vasárnap a Balatonudvariban található Balaton Golf Clubban rendezik a WILO Footgolf Versenyt, ahol szintén egy nap alatt 36 szakaszt teljesítenek a játékosok.

EREDMÉNYEK

A FOB ÁLLÁSA

9. FORDULÓ

Fotók: Hole Hunters