Vb-helyekért megy a harc a hétvégén

Ma 18 óráig lehet jelentkezni a Footgolf Országos Bajnokság utolsó, Kisorosziban rendezendő fordulójára, a Synlab Footgolf Versenyre, ahol újabb három világbajnokságra utazó kilétére derül fény. Az abszolút kategória legjobbja és a hölgyek első két helyezettje válthat jegyet Marokkóba.

Vasárnap rendezik az ötéves Footgolf Országos Bajnokság (FOB) záró fordulóját Kisorosziban, a Magyar Golf Club Albert pályáján. A tízfordulós sorozat érdekessége, hogy a legjobb nyolc eredmény számít a végelszámolásnál.

Az abszolút kategóriában Bacskai Bencét (Hole Hunters) Simonyi Gábor (FTC) és a szlovák Juraj Gubani (BFGT) foghatja be, amennyiben száz fő feletti lesz az indulók létszáma, ekkor ugyanis 1500 pont jár a győzelemért. A kategória legjobb magyarja egyúttal kvalifikál a decemberi világbajnokságra. Amennyiben ez a már kvalifikált Bacskai vagy Flink János (Outsiders) lesz, akkor a sorban utánuk következőre száll a kvóta.

A felnőtt férfiaknál Bacskait Bogár Krisztián (FTC) és Gubani foghatja be, amennyiben a győztes 1500 ponttal gazdagodhat. A szenior bajnoki cím sorsa Biró László és Zsuppán Péter (mindkettő Outsiders) között dől el. Itt is igaz, hogy Zsuppán akkor előzheti be klubtársát, amennyiben legalább száz fő teljesíti a vasárnapi versenyt.

A hölgyeknél a jelenlegi dobogósok (Dreilinger Andrea, Nagy Vivien és Bölcsföldi Ágnes) vannak talán a legnehezebb helyzetben, hogy ezeket a pozíciókat megőrizzék, hiszen az utolsó hat fordulót nyerő Ujvári Izabella (FTC) eredménye biztosan hozzáadódik a végeredményhez, és a két fordulót behúzó, de szintén két kört kihagyó Bakó-Szántay Georgina (Nimród) is beleszólhat az éremcsatába. Az első két helyezett (amennyiben nevezett a világranglistára) kvalifikál a világbajnokságra.

A juniorok között hárman is ötszáz ponton belül vannak, Németh Áron (FTC) vezet Badó Máté és Kókai Bence (mindkettő Royal) előtt. Badó és a címvédő Kókai lehajrázhatja Némethet, mert mindketten csak hétszer léptek eddig pályára, mindenképpen hozzáadódik a vasárnapi eredményük a végeredményhez.

A csapatversenyben a legjobb nyolc együttes kvalifikálja magát a csapatdöntőre, itt az összes eredmény számít. Jelenleg a BFGT, az FTC, a Royal, a Hole Hunters, az Outsiders, az EMFGSE, a Milan és az Academy áll továbbjutó helyen. Utóbbi minden bizonnyal nagy csatát vív majd a kilencedik Nimróddal a csapatdöntőre való kvalifikálás érdekében.

REGISZTRÁCIÓ

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A magyar ranglista hétfőn frissül, amikor a szövetség hivatalos közleményben hirdeti ki a magyar válogatott előzetes utazó keretét a világbajnokságra. A vb kvalifikációs szisztéma ITT olvasható.

STARTLISTA: