Nem bírt egymással a két válogatott

A magyar és a szlovák footgolf válogatott a Balatonudvariban lévő Balaton Golf Club pályáján játszott egymással két match play formátumú felkészülési mérkőzést. Délelőtt a mieink, délután északi szomszédaink bizonyultak jobbnak.

Szombat délelőtt és délután is megmérkőzött egymással a magyar és a szlovák válogatott Balatonudvariban. A marokkói világbajnokságon életbe lépő szabályok szerint játszva, a vb csapatversenyében alkalmazandó match play formátumban játszott egymással a két nemzet. Mindkét oldalon több klasszis hiányzó is volt, így is látványos és kiélezett mérkőzéseket tartogatott a két összecsapás. A felek négy egyéni és három páros (ebből két egylabdás és egy kétlabdás páros) mérkőzést játszottak. A magyar csapat bő keretéből a párosok hat szakaszonként cseréltek, így a felkészülési mérkőzés lehetőséget biztosított Papp Péter csapatkapitánynak a kísérletezésre.

Az első találkozón az egyéni küzdelmek után döntetlenre álltak a felek, az egyik egylabdásban jobb volt, a másodikat elvesztette a válogatott, míg a kétlabdást megnyerve billent a mieink felé a mérleg nyelve a végelszámolásnál (4-3). A délutáni visszavágó ugyanilyen arányban, de északi szomszédunknak sikerült jobban (3-4).

A szombati találkozón volt először válogatott Albert László, Borbély István, Hinora Ferenc, Karakas Attila, Mayer Zoltán és Simonyi Gábor.

1. mérkőzés:

Magyarország-Szlovákia: 4-3

Egyéni:

Bacskai-Dian: 6-7

Podusil-Bartko: 4-7

Simonyi-Galajda: 5-4

Balázsi-Thron: 9-1

Egylabdás páros:

HUN 1 (Borbély, Czirbus, Flink – egyszerre mindig csak ketten játszottak)-SVK 1 (I. Simoncic, J. Horvath): 2-7

HUN 2 (Lengyel, Mayer, Tajtyi)-SVK 2 (S. Horvath, Gubani): 5-4

Kétlabdás páros:

HUN (Zsuppán, Németh, Albert)-SVK (Pomichal, Dolinsky): 4-2

2. mérkőzés

Magyarország-Szlovákia: 3-4

Egyéni:

Flink-S. Horvath: 3-9

Bacskai-Gubani: 6-3

Lengyel-Dian: 6-3

Tajtyi-I. Simoncic: 0-9

Egylabdás páros:

HUN 1 (Podusil, Papp, Mayer) – SVK 1 (Pomichal, J. Horvath): 5-3

HUN 2 (Borbély, Németh, Albert) – SVK 2 (Galajda, Dolinsky): 6-7

Kétlabdás páros:

HUN (Hinora, Simonyi, Karakas) – SVK (Thron, Bartko): 1-8