Elrajtolt a match play liga

Immáron négy ligányi játékossal indult útjára a harmadik match play bajnokság, ami már a gscore.eu oldalon is követhető.

A Footgolf Match Play League (FMPL) 2018/2019-es kiírása 34 játékos részvételével kezdődött november elején. A kilencfordulós sorozat első körét november 2. és 12. között rendezték.

A LIGA

Az A ligában a címvédő Bacskai Bence Balázsi Csabával találkozott és utóbbi közel járt ahhoz, hogy meglepje az esélyesebbet. Bacskai ugyanis akárhányszor vezetett, Balázsi rendre hamar egyenlített. Egyetlenegyszer nem volt válasza, a 17-es után az utolsó szakaszon.

Bacskai-Balázsi: 6-5

Bogár Krisztián a ligaújonc Albert Lászlón sokáig nem talált fogást, aztán belelendült és már 3-0-ra vezetett féltávnál, végül 7-2-re nyert.

Bogár-Albert: 7-2

Először úgy tűnt, sima meccse lesz Podusil Györgynek Kókai Ferenc ellen (3-0 négy szakasz után), aztán féltávnál mégis 3-3-ra álltak. A második kilencen Podusil azonban ellenállhatatlan volt, és hétszer is jobb volt ellenfelénél.

Podusil-Kókai: 10-4

Drámai végjátékot tartogatott Papp Péter és a B liga előző kiírásából feljutó Mayer Zoltán mérkőzése. Sokáig fej-fej mellett haladtak, majd Papp egy hole in one-nak is köszönhetően kettővel ellépett, amit Mayer azonnal egyenlíteni tudott. A döntés a végére maradt, az utolsó szakaszon Papp eggyel kevesebbet rúgott.

Papp-Mayer: 5-4

Gelencsér Gábor és Cziffra Zoltán is sokáig legfeljebb eggyel tudott ellépni a másiktól, majd a második kilencre fordulva Gelencsér robbantott és kettővel a vége előtt már hárommal vezetett, azaz előnye már behozhatatlannak bizonyult.

Gelencsér-Cziffra: 6-4

B LIGA

A B ligában különös mérkőzést bonyolított Nagy Balázs és Ujszászi Balázs. Utóbbi nyerte a második lyukat, majd sokáig semmi, amit Nagy ki is használt, és a „félidőben” már 4-1-re ő vezetett. Azonban többször nem tudott jobb lenni ellenfelénél, aki a hajrában a maga javára fordította a találkozót.

Ujszászi-Nagy: 5-4

A C-ből feljutó Csatári Zoltán meglepte a legutóbb a B-ből majdnem a vb-re is kvalifikáló Pap Ferencet. Féltávnál Csatári már 5-1-re vezetett (0-1-ről fordítva) és bár Pap a hátsó kilencen három szakaszt hozott, ez kevés volt az egyenlítéshez.

Csatári-Pap: 7-4

Kiélezett derbit hozott a C-ből érkező Érchegyi Csaba és az A-ról kevéssel lemaradó Bőhm Zoltán meccse. 4-4-gyel jutottak el a 12. szakaszig. Az utolsó négy etapból három Érchegyié lett és ezzel behúzta első győzelmét.

Érchegyi-Bőhm: 7-5

Zakar János és Sain Antal találkozója hosszabbításba torkollott, miután nem bírtak egymással 18 szakaszon (Zakar az utolsón egalizált). Ott a háromból kettőt hozó Zakar volt a jobb.

Zakar-Sain: 7-6

A legutóbbi C liga legjobbja, Kiss Gyula nem tudott győzelemmel debütálni egy osztállyal feljebb. Pedig jól kezdett Bodócs András ellen, 2-0-ra és még 3-2-re is vezetett, de a 11. szakasz után már 6-3-as hátrányban volt. Bodócs a folytatásban tovább növelte előnyét és nyerte a párharcot.

C LIGA

Bodócs-Kiss: 8-4

A C ligában rendezték a kiírás időrendben legkorábbi mérkőzését. Itt Lévai Richárd kétszer is hátrányban volt az elején Molnár Attila ellen, majd kevéssel a fordulás után már 4-2-re ő vezetett. Az itt bekövetkező (sokáig tartó) rövidzárlatot a hajrában Molnár végül kihasználta és fordított.

Molnár-Lévai: 6-4

Több újoncderbit rendeztek az első fordulóban, ahol drámaira sikerült Nagy Gabesz és Rigó Zsolt összecsapása. A találkozó közepén Nagy 5-0-s szériát produkálva 6-2-re ellépett. Rigó ekkor begyújtotta a rakétákat és a 17-es után már 6-6-ra álltak. Az utolsó lyuknál azonban Nagy eggyel jobb volt, megnyerve az első meccsét a ligában.

Nagy-Rigó: 7-6

Balán Zoltán és Hinora Ferenc sokáig nem talált egymáson fogást, 3-3-mal fordultak, ami után Balán hármat nyert zsinórban, a meccs a 16-oson dőlt el, addigra 8-4 volt az állás. A végén Hinora még kettővel közelebb lépett, de értelemszerűen egyenlítésre már nem volt lehetősége.

Balán-Hinora: 8-6

A fordítások mérkőzése volt Széll Csaba és Szabó László ütközete. Széll jutott előnyhöz, Szabó fordított és kilenc lyuk után 3-1-re vezetett. Mire a 16-os szakaszt kezdték, már Széllnél volt a fór (3-4), de a következő kettőt Szabó hozta (5-4), végül az utolsón ikszeltek, azaz Szabó tudott győzelemmel debütálni a sorozatban.

Szabó-Széll: 5-4

Ujvári Izabella nem állt ki Biró László ellen, így utóbbi meccs nélkül jutott első match play győzelméhez.

Biró-Ujvári: 3-0

D LIGA

A négyfős D ligában a játékosok összesen háromszor találkoznak egymással.

Az első körben Kálló István Steigler Ferenccel nézett farkasszemet. Kálló kezdett jobban (3-0 négy szakasz után), Steigler a nyolcadik etap végére minimalizálta a hátrányt (4-3). A második kilencen nem tudott azonban szakaszt nyerni, amit Kálló ki is használt és megnyerte a találkozót.

Kálló-Steigler: 8-3

Cziráki Csaba és Dreilinger Nándor 2-2-vel jutott el a nyolcadik szakaszig, ami után Cziráki meglógott (6-2 öttel a vége előtt) és végül 8-4-re győzött.

Cziráki-Dreilinger: 8-4

A LIGÁK ÁLLÁSA

A második fordulót november 16-26-ig rendezik.