Út Marokkóba – 7. rész

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Labdarúgóként az NB II-ig vitte, a Ferencvárosban futsalozott, a footgolfban 2015-ben országos bajnok lett, és már harmadik világbajnokságára készül Bogár Krisztián.

– Megtanít pontosan rúgni és koncentrálni – foglalta össze Krisztián a sportág előnyeit. – Ebben a játékban tényleg az dönt, hogy az adott napon hogy megy a játék valakinek.

A 2016-os argentin világbajnokságra friss bajnokként komoly tervekkel érkezett, de saját bevallása szerint is csalódás volt számára a vb.

– Határozottan annak éltem meg, és sokáig cipeltem ennek a terhét. Nem tudom mennyi idő telt el, míg fel tudtam dolgozni. Vissza kellett kapaszkodnom a legjobbak közé, hogy idén ott lehessek Marokkóban, ráadásul a térdemmel is gondok voltak, a mai napig injekciózzák.

A szezon elején nem jöttek úgy az eredmények, ahogy elvárta volna magától, de a hajrá jól sikerült.

– Általában fordítva szokott lenni, de idén akkor teljesítettem jól, amikor igazán kellett az eredmény. Az elsődleges cél a vb-re való kijutás volt, a következő, hogy ott pedig a legjobb százban zárjak, azaz minden nap pályára léphessek. Látva a játékosok fejlődését világszerte, ez már extra teljesítménynek számít majd bárki számára.

Hogy ez összejöjjön és jó szájízzel távozzon Afrikából, egy egész stáb áll a rendelkezésére.

– Erőnléti, rúgás- és koncentrációt fejlesztő edző dolgozik velem, valamint a táplálkozásomra is odafigyelek. Azt gondolom, a kondival nem lesz gond, egy ilyen egyhetes terheléssel járó tornát is szimulálunk a tréneremmel, egyszerűen nem fáradhatok el idő előtt. Mindent egy lapra tettem fel, ha ez a vb is csalódás lesz, el kell gondolkoznom a hogyan továbbon. Sokaknak így is biztosan csalódás lesz, lehetetlen, hogy mindenki elérje az álmait, céljait Marokkóban.