Év végi hajrá az egy az egy elleni bajnokságban

Lejátszották az egy az egy elleni bajnokság, a harmadik ízben kiírt Footgolf Match Play League 2018/2019-es sorozatának második fordulóját. Összesen kilenc játékos maradt veretlen a két játékhét után. Pénteken már a harmadik kört kezdik a játékosok a négy divízióban.

Az A ligában három száz százalékos játékos maradt két kör után. Podusil György óriási hajrával őrizte meg makulátlan mérlegét. Papp Péter már 3-1-re is vezetett 12 szakasz után, de az utolsó négyet Podusil hozta, 5-3-ra győzve le klubtársát.

Podusil-Papp: 5-3

A tavalyi győztes Bacskai Bence is csapattársa ellen lépett pályára és hamar elhúzott (5-0 hét szakasz után). Cziffra Zoltán ezt követően még visszajött a mérkőzésbe (5-3 tíz lyuk megjátszását követően), de Bacskai a második kilencen is nyert négy szakaszt és végül 9-4-re győzött.

Bacskai-Cziffra: 9-4

Gelencsér Gábor is veretlen, bár a Bogár Krisztián elleni mérkőzéskezdése nem ezt predesztinálta. Az első nyolc szakaszon nem tudott nyerni, míg ellenfele kétszer jobbnak bizonyult. Bogár viszont több etapot nem tudott behúzni, míg Gelencsér négyet igen és megfordította az összecsapást.

Gelencsér-Bogár: 4-2

Balázsi Csaba megszerezte első győzelmét a sorozatban Kókai Ferenc legnagyobb bánatára, aki így már két vereséget számlál. Bár Balázsi fórja öttel a vége előtt még csak egy pont volt (4-3), a végjátékban remekelve 7-4-re nyert.

Balázsi-Kókai: 7-4

Az A liga két újonca nézett egymással farkasszemet, ahol Mayer Zoltán ellenállhatatlan volt. Nyolc szakasz után már 6-0-ra meglépett Albert Lászlótól, aki összesen kétszer volt jobb riválisánál, így nem tudta elkerülni a nagyarányú, 9-2-es vereséget.

Mayer-Albert: 9-2

A B ligában is három veretlen játékos van két fordulót követően. Közülük Bodócs Andrásnak a fordulóban nem kellett semmit tennie, ugyanis Sain Antal nem állt ki ellene.

A C-ből feljutó Érchegyi Csaba Nagy Balázzsal vívott szoros mérkőzést. Nyolc szakasz után 3-3-ra álltak, majd Érchegyi gyors egymás utánban kettőt nyerve jutott kétpontos előnyhöz, amit már nem engedett ki a kezéből és váltott szakaszgyőzelmek mellett jutottak el Érchegyi 8-6-os győzelméig.

Érchegyi-Nagy: 8-6

Zakar János pontszegényebb találkozón aratta második győzelmét. Tette ezt úgy, hogy ellenfele, Csatári Zoltán hattal a vége előtt még 2-1-re vezetett. A 13-ason aztán utolérte Csatárit, majd a 16-ost és 17-est hozva nyerte a párharcot.

Zakar-Csatári: 4-3

Izgalmas derbi lett Kiss Gyula és Bőhm Zoltán mérkőzéséből. Sokáig fej-fej mellett haladtak (11 szakasz után 2-2), majd Kiss kettőt nyerve meglépett. Bőhm azonban a 16-oson már utol is érte, majd a 17-esen jobbnak bizonyult és mivel ikszeltek az utolsó szakaszon, Bőhm hátrányból felállva örülhetett győzelemnek.

Bőhm-Kiss: 5-4

Pap Ferenc magabiztos sikert aratott a második körben. Jobban kezdett Ujszászi Balázsnál (3-0 négy lyukat követően), aki a kilences megkezdése előtt minimalizálta hátrányát. Több etapot viszont már nem nyert, amit Pap ki is használt és végül 9-2-re nyert.

Pap-Ujszászi: 9-2

A C ligában három mérkőzést rendeztek, mert kettő is elmaradt. Ujvári Izabella másodszor nem állt ki a sorozatban, a győzelemért Balán Zoltánnak így semmit sem kellett tennie. Széll Csaba és Lévai Richárd nem talált megfelelő időpontot, mindketten vesztesként kell, hogy elkönyveljék a fordulót.

Balánon kívül Szabó László maradt száz százalékos. Biró Lászlóval sokáig együtt haladtak (3-3 féltávnál), majd a következő hét szakaszon csak Szabó tudott nyerni (négyszer) és a 16-oson el is döntötte a párharcot.

Szabó-Biró: 7-4

Rigó Zsolt és Molnár Attila meccse az elején volt szoros (2-2 négy etapot követően), de féltávnál már 5-3 volt Rigó javára, aki a 14-es után (8-3) már nem kellett, hogy izguljon, kicsit kiengedve a végén 9-6-ra győzött.

Rigó-Molnár: 9-6

Hinora Ferenc és Nagy Gabesz Balatonudvariban mérkőzött meg egymással. Hat lyuk után előbbi három ponttal ellépett, sőt, a tízes után már 4-0 volt az állás. Ugyan a következő kettőt Nagy hozta, de utána egy kivételével minden szakaszon Hinora volt jobb és a szakaszok felét nyerve győzött 9-2-re.

Hinora-Nagy: 9-2

A D ligában Cziráki Csaba változatos meccsen őrizte meg veretlenségét. Steigler Ferenc már rögtön az első szakaszt megnyerte, de Cziráki gyorsan fordított, hogy aztán újra Steigler percei következzenek, aki meg is lépett, hét szakasszal a vége előtt 6-2-re vezetett. Ez nem volt elég a sikerhez, mert ellenfele begyújtotta a rakétákat és végül az utolsó szakaszon egalizált (7-7). A háromszakaszos szétrúgás során kétszer is Cziráki volt a jobb és nyerte az izgalmas derbit.

Cziráki-Steigler: 9-7

A négyfős D liga másik mérkőzésén Dreilinger Nándor és Kálló István találkozott. Előbbi csak az első kilencen tudott szakaszt nyerni, szám szerint ötöt (5-1-re vezetett féltávnál), de ez is elég volt a győzelméhez, mert Kálló a fordulás után három etapot nyert, így a végén maradt a minimális Dreilinger vezetés.

Dreilinger-Kálló: 5-4

Az FMPL állása

Nincs megállás, a sorozat harmadik fordulója pénteken kezdődik. Hogy a világbajnokság, az ünnepek és az időjárás miatt legyen idő lejátszani a következő kört, egészen december 31-ig van lehetősége a játékosoknak lebonyolítani a találkozókat.