Év végi zárás a match play ligában

Összesen 32 nap állt a játékosok rendelkezésére, hogy lejátsszák a Footgolf Match Play League harmadik fordulóját. Ezúttal több nagyarányú győzelmet is feljegyezhettünk, de minden bizonnyal a legizgalmasabb találkozó a 24 szakaszon át játszott D ligás Dreilinger-Steigler meccs volt.

Az A ligában Podusil György továbbra is száz százalékos, Albert László ellen úgy kezdett, hogy hamar eldőlt a győztes kiléte. Miután nyerte az első négy szakaszt, a nyolcadikig bezárólag még kettőt hozzátett és 6-1-gyel fordultak a második kilencre. Végül 9-3 lett a végeredmény Podusil javára.

Podusil-Albert: 9-3

Bacskai Bence is makulátlan mérleggel rendelkezik, ennek most Kókai Ferenc itta meg a levét. Az elején ráijesztett a bajnokra, hiszen hozta az első szakaszt, de a második után már egyenlő volt az állás. Sokáig fej-fej mellett haladtak, Bacskai a hetesen került fórba, a tizenkettes után pedig már 4-1-re vezetett. Innen még 2-2 pontot szereztek a hajrában, ami Bacskai győzelmét eredményezte.

Bacskai-Kókai: 6-4

Balázsi Csaba klubtársával, Papp Péterrel mérkőzött. Öt szakaszon át nem találtak fogást egymáson (0-0), majd féltávig kétszer Balázsi volt jobb. Mivel Papp egyszer sem tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, Balázsi viszont még háromszor, 5-0 lett a végeredmény.

Balázsi-Papp: 5-0

Cziffra Zoltán megszerezte első győzelmét, miután legyűrte Bogár Krisztiánt. Sokáig úgy tűnt, sima Cziffra-sikerről írhatunk, hiszen hét szakasz után 4-0-ra vezetett és Bogár csak a kilencesen tudott először jobb lenni ellenfelénél. Három lyukkal a vége előtt aztán már csak egy pont volt a különbség (5-4), de a 16-os és 17-es szakaszt Cziffra nyerte, bebiztosítva győzelmét.

Cziffra-Bogár: 7-4

Szilveszter napján találkozott egymással Gelencsér Gábor és Mayer Zoltán, mérkőzésük hosszabbításba torkollott. Utóbbié volt az első szakasz, de hat lyuk után Gelencsérnél volt már a fór (3-1). A tizennégyesen érte utol Mayer ellenfelét (4-4), de az izgalmak csak ezután jöttek. A tizenhetesen Gelencsér volt jobb, egy lépésre kerülve a győzelemtől, de Mayer az utolsón egalizált. A háromszakaszos playoffból egynél Mayer volt jobb, míg kettőnél ikszeltek, azaz Mayer volt az utolsó játékos 2018-ban, aki győztesként hagyta el a footgolf pályát hivatalos mérkőzésen.

Mayer-Gelencsér:6-5

A B ligában a harmadosztályból feljutó Érchegyi Csaba továbbra is veretlen, miután egy izgalmas derbin verte Pap Ferencet. Öt etap után 2-2-re álltak, majd Pap zsinórban kettőt nyert, de ezt a tizedik után már le is dolgozta Érchegyi (4-4). A képlet folytatódott és 6-6-tal vágtak neki az utolsó négy lyuknak, ahol az első hármat Érchegyi hozta és így Pap már csak szépített a végén.

Érchegyi-Pap: 9-7

Bőhm Zoltán pozitív mérleggel vág neki az új esztendőnek, miután magabiztos sikert aratott a harmadik körben Bodócs András felett. 1-1-gyel abszolválták az első két szakaszt, aztán Bőhm percei következtek, féltávnál már hat egység volt az előnye (7-1). Bodócs még két szakaszt nyert a második kilencen viszonylag hamar, de a 14-es után már nem volt esélye az egyenlítésre.

Bőhm-Bodócs: 9-3

Nagy fordításról lesz emlékezetes Nagy Balázs és Kiss Gyula derbije. Kiss kezdett jobban (2-0 két etapot követően), sőt, a 8-as után már 4-1-re meglépett. Nagy lassan zárkózott, de öttel a vége előtt még akkor is Kiss vezetett 5-3-ra. Az utolsó négyből hármat nyerő Nagy azonban fordított és az utolsó szakaszon behúzta a mérkőzést.

Nagy-Kiss: 6-5

Ujszászi Balázs utolérte Zakar Jánost, ehhez pedig az kellett, hogy legyőzze a harmadik fordulóban. Gyorsan megnyugtató előnyre tett szert (3-0 négy szakasz után). Féltáv környékén Zakar minimalizálta a hátrányt, de a hárompontos különbséget Ujszászi hamar visszaállította. A végén ráadásul még növelni is tudta a fórt és behúzta a győzelmet.

Ujszászi-Zakar: 9-4

Sain Antal megszerezte az első győzelmét. Remekül kezdett Csatári Zoltán ellen, 2-0, 3-2-re, majd kilenc lyuk lejátszását követően 5-2-re is vezetett, majd a 13-ast nyerve nagyon közel került a végső győzelemhez (6-2). Csatári nekidurálta magát az utolsó szalmaszálba kapaszkodva jött fel (6-4 kettővel a vége előtt), de a tizenhetesen remiztek, így eldőlt a találkozó, a végén még a hátrány minimalizálása összejött Csatárinak.

Sain-Csatári: 6-5

A C liga idén sajnálatos módon kilenc fővel folytatódik, miután Ujvári Izabella harmadik mérkőzésén sem állt ki, így a kizárás sorsára jutott. Eredményei hamarosan törlődnek a rendszerből és a liga végeredménye nyolc eredmény alapján alakul majd ki.

Balán Zoltán továbbra is makulátlan mérleggel vezet. Legutóbbi áldozata Szabó László volt. Balán kezdett jobban (2-0 három lyuk után), Szabó a tizenegyesnél érte utol (3-3). A következő négyből aztán hármat Balán hozott és bár Szabó meccsben maradt az utolsó kettőre (6-4), de a hajrá is Baláné volt.

Balán-Szabó: 8-4

Molnár Attila nagyarányú győzelmével változtatta pozitívra mérlegét. Széll Csaba ellen remekül kezdett, az első kilencen csak ő tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, majd a fordulás után rögtön hármat nyerve be is biztosította győzelmét. Széll ezt követően háromszor is jobb volt, amivel közelebb zárkózott, de egyenlíteni már nem tudott.

Molnár-Széll: 9-3

Biró László is nagy különbségű sikerrel zárta az évet Lévai Richárd legnagyobb bánatára. Ugyan három etapot követően még csak 2-1-re ment, de hét lyuk megjátszása után már 5-1-re. Az összecsapás izgalmas végjátékot ígért, hiszen Lévai öttel a vége előtt 7-3-ra felzárkózott, de a következőt Biró nyerte, eldöntve a találkozót.

Biró-Lévai: 10-4

A forduló előtt egyaránt 1-1-gyel álló Hinora Ferenc és Rigó Zsolt közül előbbi mérlege fordult pozitívba. Pedig Rigó nagyon bekezdett (két szakaszgyőzelemmel nyitott). Hinora azonban a nyolcas után már jobban állt (3-2), de 3-3-ról vágtak neki a második kilencnek. Szoros végjátékot ígért, hogy hattal a vége előtt még mindig eldöntetlen volt a találkozó (4-4). Mivel a 14., 16. és 17. szakaszt Hinora nyerte, az utolsó előtti szakaszon eldőlt a rangadó.

Hinora-Rigó: 7-5

A D ligában Steigler Ferenc megszerezte első győzelmét. Bár sokáig nem úgy nézett ki, a harmadik forduló hozza el az üdvösséget. Dreilinger Nándor sokáig őrizte ugyanis első szakaszon szerzett minimális előnyét. Féltávnál viszont 3-1-re már Steigler vezetett. Volt még fordulat a mérkőzésben, ugyanis Dreilinger a 15-ösön egalizált, a 16-oson pedig már ő vezetett. A dráma még csak ezután jött, Steigler ugyanis az utolsó lyuknál jobb volt, azaz 4-4 után jöhetett a szétlövés. A háromszakaszos playoffban előbb Steigler volt jobb, majd remiztek, végül Dreilinger zárt kevesebbel, azaz jöhetett a hirtelen halál. Itt két lyuk is lement úgy, hogy nem tudtak egymás fölé kerekedni, végül összesen a hatodik (!) szakasz döntött, ahol Steigler volt jobb, így 24 szakasz után övé lett a győzelem.

Steigler-Dreilinger: 6-5

Cziráki Csaba és Kálló István nem talált időpontot a mérkőzés lejátszására, ezért mind a ketten vesztesként könyvelik el a találkozót.

A sorozat a negyedik fordulóval január 11-én folytatódik, már az új, a világbajnokságon életbe lépett szabálykönyv szerint.

EREDMÉNYEK